Katholiek Bommelerwaard

Alem • Ammerzoden • Hedel • Heerewaarden • Hurwenen • Kerkdriel • Rossum • Velddriel • Zaltbommel

Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Katholiek Bommelerwaard op Twitter volg Katholiek Bommelerwaard op Facebook

Activiteiten

Overzicht van activiteiten van onze parochie. Kijk hier voor een activiteitenoverzicht in de regio.


donderdag
12
dec 19.00 uur
Alzheimer Café Bommelerwaard
Donderdag 12 december - 19.00 uur - De Weesboom, Ammerzoden
Op donderdag 12 december 2019 wordt in Party­cen­trum De Weesboom, Voorstraat 17, 5324 AT Ammerzoden weer een avond van Alzheimer Café Bom­me­ler­waard geor­ga­ni­seerd.
zaterdag
14
dec 11.00 uur
Kerst-Inn Het Zonnelied
Op zaterdag 14 december 2019 zal Het Zonnelied weer het toneel zijn van de jaarlijkse Kerst-Inn. Ook u bent daarvoor uitgenodigd! Want Het Zonnelied vindt het fijn om niet alleen voor haar eigen bewoners iets te betekenen, maar juist ook voor ouderen of alleengaanden in de omgeving.
zondag
15
dec 14.30 uur
Kerstconcert Fanfare La Harpe
Zondag 15 december - 14.30 uur - St. Martinuskerk Velddriel
Op 15 december is het weer zover. Fanfare La Harpe heeft dan hun jaarlijkse kerst­con­cert dat wij ook dit jaar weer in de Sint Martinus­kerk in Velddriel mogen houden. De kerk gaat de prachtige locatie zijn voor ons thema: Christmas around the world!
zondag
15
dec 20.00 uur
Eljakim Kerst-Sing-In
Zondag 15 december - 20.00 uur - Zaltbommel
Het inter­ker­ke­lijk koor Eljakim, onder leiding van Henk Jan Velvis, verzorgt op zondag 15 december 2019 weer een Kerst-Sing-In in de St. Martinus­kerk, Oliestraat 26 te Zaltbommel.
maandag
16
dec
Kerststal Sint-Jan
Geopend vanaf maandag 16 december
De beroemde kerststal van de Sint-Jans­ka­the­draal in ’s-Herto­genbosch opent op maandag 16 december 2019 haar poorten. Het bezoek aan de stal is een ware bele­ve­nis, zeker voor kinderen. Het geheel brengt door speciale belichting, geluid en beweging het aloude verhaal op een bijzondere manier tot leven.
maandag
16
dec 20.00 uur
KZM Belcanto zingt in Alem
Maandag 16 december - 20.00 uur - Hubertuskerk Alem
Op maandag­avond 16 december 2019 zal KZM Belcanto een gratis kerst­con­cert uitvoeren in de Sint Hubertus­kerk te Alem. Het concert begint om 20.00 uur en iedereen is van harte welkom!
zaterdag
21
dec 19.00 uur
Volkskerstzang met Senta en De Karel
Zaterdag 21 december - 19.00 uur - Zaltbommel
De Volkskerstzang in de Sint Martinus­kerk te Zaltbommel is dit jaar op zaterdag­avond 21 december om 19.00 uur. Koor­school Senta o.l.v. Sylvia van der Vinne, Harmonie ‘Generaal Karel van der heyden’ o.l.v. Alphons van Stenis en op het orgel An van Tuijl zullen hun mede­wer­king verlenen. Dominee Trijnie Bouw zal de volkskerstzang leiden.
zondag
22
dec 15.00 uur
Kerstconcert il Favorito
Zondag 22 december - 15.00 uur - St. Willibrorduskerk Ammerzoden
Op zondag 22 december 2019 vanaf 15.00 uur zal mannen­koor il Favorito o.l.v. Everhart Zwart, met mede­wer­king van gemengd koor River Voices o.l.v. Arie de Korte een kerst­con­cert verzorgen in de St. Wil­li­brordus­kerk te Ammerzoden. Pastoor Roland Putman zal daarbij het kerstverhaal voorlezen.
zondag
22
dec 19.00 uur
Advent- en Kerstconcert Maartenskerk
Stichting Maartens­kerk­mu­ziek organiseert zondag 22 december 2019 weer een Advent- en Kerst­con­cert in de Maartens­kerk te Zaltbommel. Op het pro­gram­ma staan werken van H. Andriessen, H. Strategier en A. Pärt.
maandag
23
dec 20.00 uur
KZM Belcanto zingt in Brakel
Maandag 23 december - 20.00 uur - Wilhelminahof Brakel
Op maandag­avond 16 december 2019 zal KZM Belcanto een gratis kerst­con­cert uitvoeren in wooncomplex Wilhelminahof te Brakel. Het concert begint om 20.00 uur en iedereen is van harte welkom!
dinsdag
24
dec 18.30 uur
Kinderkerst
Dinsdag 24 december - 18.30 uur - Martinuskerk Zaltbommel
Komen jullie ook weer op kerst­avond (dinsdag 24 december) naar de Sint-Martinus­kerk in de Oliestraat? Daar vieren we het kerstfeest op een laagdrempelige manier, met jong en oud; katholiek, pro­tes­tant of met welke levensovertuiging dan ook.
dinsdag
24
dec 18.30 uur
Kersttaxi Nachtmis Alem
Dinsdag 24 december - 18.30 uur - Jumbo Hedel
Het werd de afgelopen jaren erg gewaardeerd. Hedelse parochianen willen met elkaar in het intieme kerkje van Alem de nachtmis bijwonen. Ook dit jaar maakt de parochie dit mogelijk door een gratis busje te laten rijden vanaf de parkeer­plaats bij de Jumbo.
zondag
05
jan 10.00 uur
Nieuwjaarsreceptie
Zondag 5 januari - 10.00 uur - Willibrorduskerk Ammerzoden
Tijdens de Kerst­vieringen dragen we de bood­schap uit dat mensen uitgenodigd zijn om het pasgeboren Kind te leren kennen. Het nieuwe jaar beginnen we met een gezamenlijke viering en nieuwjaars­re­cep­tie in de Wil­li­brordus­kerk in Ammerzoden. De viering begint om 10.00 uur.
dinsdag
14
jan 19.00 uur
Nieuwe Alphacursus Bommelerwaard
Dinsdag 14 januari - 19.00 uur - Open Avond Parochiecentrum Zaltbommel
Afgelopen winter is de Heilige Franciscus­parochie samen met de Evangelische Gemeente gestart met een algemene geloofs­cursus. Een heel toegankelijke cursus voor iedereen ongeacht zijn achtergrond, die belang­stel­ling heeft in het Christelijk geloof.
zaterdag
25
jan 9.00 uur
Inspiratiebijeenkomst
Zaterdag 25 januari - 9:00 uur - San Damianoklooster Den Bosch
Het bestuur van onze parochie samen met de pastores en het familiepastoraat zijn druk zoekende naar wegen die onze parochie kan vitaliseren. Zij wil meer mensen, zeker ook jongeren betrekken bij de parochie en wellicht enthousiast maken voor Jezus en zijn bood­schap aan ons.
zondag
23
feb 11.11 uur
Carnavalsviering Zaltbommel
Zondag 23 februari - 11.11 uur - Martinuskerk Zaltbommel
Al jaren organiseren de Wallepikkers Carnaval in Zaltbommel, dat dan tot ‘Mispelgat’ wordt omgedoopt. De dagelijkse zorgen even aan de kant, geen rangen en standen, aandacht voor elkaar en samen gezellig feest vieren!
zaterdag
18
apr
Bedevaart Beauraing
Beauraing is een bede­vaart­plaatsje aan de rand van de Belgische Ardennen. In een meidoornstruik verscheen Maria vanaf 29 november 1932, drie en dertig maal aan vijf kinderen. Maria, de moeder met het Gouden Hart, vroeg om gebed en beloofde aan zieken en bedroefden hulp en troost. Beauraing is rust, vrede en zorg voor elkaar.


 

 

Home

Nieuws

Agenda

Contact

Ik wil

 

Mijn kindje laten dopen
De Eerste H. Communie
Het H. Vormsel
Trouwen
Biechten
Ziekencommunie
Ziekenzalving
Uitvaart regelen
Misintentie opgeven
Meehelpen in de parochie
Inschrijven in de parochie
Adreswijziging doorgeven
Doneren
Een kerk gebruiken

Ik zoek

 

Adressen
Jeugdactiviteiten
Gezinsviering
Parochieblad
Kinderpagina
Catechese
Alphacursus
Koor
Begraafplaats
Misboekje
Op Trefwoord

Vieringen

 

Alle vieringen
Alem
Ammerzoden
Hedel
Kerkdriel
Rossum
Velddriel
Zaltbommel
Doopvieringen
Eerste H. Communie
Vormselvieringen
Ouderenvieringen
Oecum. vieringen
Intenties
Vaste vieringen

Sacrament

 

Doop
Eerste H. Communie
Vormsel
Biecht
Huwelijk
Ziekenzalving
Uitvaart

Algemeen

 

Geschiedenis
Franciscus
Pastoraal team
Bestuur
Pastoraatsgroep
Parochieblad
Adressen
Documenten
Tarieven
Veelgestelde vragen
Links
Sociale media
Privacy
Disclaimer