Katholiek Bommelerwaard

Alem • Ammerzoden • Hedel • Heerewaarden • Hurwenen • Kerkdriel • Rossum • Velddriel • Zaltbommel








Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Katholiek Bommelerwaard op Twitter volg Katholiek Bommelerwaard op Facebook

Lintjes voor Annie van Beers en Marika van Balken

gepubliceerd: donderdag, 28 april 2016

In een koude Sint Maartens­kerk verzamelde zich dins­dag 26 april 2016 (daags vóór Konings­dag) een fees­te­lijk uitgedost gezel­schap van heel diverse mensen. Het was na­tuur­lijk tijd voor de jaar­lijkse lintjesregen. Ook Annie en Marika mochten een lintje ont­van­gen.

Piet de Lange hield als voor­zit­ter van de contact­groep van Zalt­bom­mel voor de beide gedecoreer­den een speech die we hier­on­der in­te­graal weer­ge­ven.

Beste Annie, familie en vrien­den,

Van harte gefe­li­ci­teerd met je ko­nin­klij­ke onder­schei­ding van­mor­gen uit­gereikt, je bent benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Gelukkig kon je van­mor­gen de ver­sier­se­len in de Sint-Maartens­kerk in ont­vangst nemen. Het was nog even spannend de afgelopen week en zijn blij dat je hier in ons mid­den bent in ons Pa­ro­chie­cen­trum samen met je familie en kennissen.

Helaas, Pastor Bus is verhin­derd en hij heeft mij gevraagd hem te verontschul­digen. Hij had er graag bij geweest.

foto: Levin en Paula Photography
Een lintje voor Annie van Beers
Annie van Beers

Mede namens hem, wil ik je als voor­zit­ter van de Contact­groep Sint Martinus­kerk Zalt­bom­mel van harte fe­li­ci­te­ren met je onder­schei­ding en met een paar woor­den aan­ge­ven dat de onder­schei­ding je echt toe­komt.

Jouw kennende had je dit niet verwacht! Zo heb ik je ook mogen ervaren op onze vrij­wil­li­gers­avond. Verbaasd was je, dat je ge­waar­deerd werd. “Het er zijn voor anderen” is voor jouw een van­zelf­spre­kend­heid.

Mooi dat mensen in je omge­ving de moeite geno­men hebben om je voor te dragen voor een ko­nin­klij­ke onder­schei­ding. Iemand die zich be­schei­den en in alle eenvoud jaren inzet voor onze geloofs­ge­meen­schap en voor de familie; als tante, als man­tel­zor­ger en als vrij­wil­li­ger.

Die verdienen het om op deze zeer bij­zon­dere wijze ge­waar­deerd te wor­den.

Voor ons was je in al die jaren, schat ruim 40 jaar, een duizendpoot.

  • Als er hand en span­diensten nodig zijn, Annie steekt de han­den uit de mouwen. Niet gauw is je iets je te veel;
  • Denk maar aan alles klaar­zet­ten, de daarbij horende voor­be­rei­ding voor de senioren­vie­ringen, vooral rond Kerst­mis is dat veel werk. Na afloop help je weer mee bij het opruimen, je staat altijd klaar voor een ander;
  • Brengt kaarten rond bij 75 jarige pa­ro­chi­anen, en
  • Brengt bij deze groep van ouderen rond Kerst­mis en Pasen een attentie;
  • Heeft al heel lang, meer als 30 jaar, haar eigen wijk voor het rond­bren­gen van het Pa­ro­chie­blad.

Bij Bingo heb jij een heel bij­zon­dere eigen rol. Of het nu in de Wielewaal is of bij de Kerst­vie­ringen hier in het pa­ro­chie­cen­trum jij zorgt ervoor dat ie­der­een zijn gewonnen prijsje meekreeg naar huis. Daarin ben je oplettend en zeer zorg­zaam.

Je bent betrokken bij onze Sint Martinus­kerk. Iedere week, haast iedere zon­dag ben je bij een vie­ring aanwe­zig en heb je een vaste plek. Eerst altijd met je zus Dien, de laatste jaren alleen.

Als tante vervul je ook een be­lang­rijke rol in de familie, heb ik mee­ge­kre­gen. Je woont aan de Nonnen­straat in het ouder­lijk huis. Dat onder­streept mis­schien ook je bij­zon­dere rol in de familie; “de spil van de familie”? Vandaag, speciaal voor jouw de familie en vrien­den bij elkaar, wat een waar­de­ring voor je.

Door het ver­zorgen van deze lunch kunnen we ein­de­lijk als pa­ro­chie iets voor je terug doen. Hier waar jij altijd zo actief bent. Nu zorgen we even voor jouw.

Geniet van deze speciale dag samen met je familie en laat je verwennen door al die zorgzame mensen om je heen. Je ver­diend het en ik hoop dat je daar­van kan genieten.

Nogmaals heel veel dank voor je inzet en we hopen je nog heel lang in ons mid­den te hebben. Als blijk van waar­de­ring mag ik je ook deze mooie bos bloemen overhan­digen.

PdL, 26 april 2016

Beste Marika, Ton, kin­de­ren, klein­kin­de­ren, familie en vrien­den.

Marika, vandaag ben jij gedecoreerd tot Lid van De Orde van Oranje Nassau. Prach­tig dat dit heeft kunnen plaats­vin­den. Het is je gegund!

Hij is je onder andere uit­gereikt op basis van je vrij­wil­lige inzet voor onze pa­ro­chie in de afgelopen 40 jaar. Heel lang voor onze Sint Martinus Pa­ro­chie Zalt­bom­mel en de laatste jaren ook voor de Fran­cis­cus Pa­ro­chie Bom­me­ler­waard waar onze pa­ro­chie is in opge­gaan.

Pastor Bus is helaas verhin­derd en hij heeft mij gevraagd hem te verontschul­digen. Hij had er graag bij geweest.

foto: Levin en Paula Photography
Een lintje voor Marika van Balken
Marika van Balken

Mede namens hem, wil ik je als voor­zit­ter van de contact­groep Sint Martinus­kerk Zalt­bom­mel van harte fe­li­ci­te­ren met je onder­schei­ding en met een paar woor­den hier even bij stil te staan.

In 1977 dook jouw naam op als vrij­wil­li­ger in het pa­ro­chie­re­gis­ter.

Zingen, edu­ca­tie, li­tur­gie en or­ga­ni­se­ren vormen een beetje de rode draad in de 40 jaar van jouw intensieve vrij­wil­lige inzet voor onze pa­ro­chie.

Het kin­der­koor heb jij ruim 25 jaar geleid als dirigente. Het kin­der­koor had op haar repertoire meer dan 200 liedjes! Er werd geoefend na school­tijd in de kuil van de Fran­cis­cus­school. Het koor bestond des­tijds uit zo’n 30 kin­de­ren. En met een speels gemak ging jij daar mee om en het was prach­tig om te zien hoe de kin­de­ren erin op gingen en gelijk gaf je ze iets mee. En dat allemaal, na een dag les­ge­ven en ook nog moe­der van een jong gezin. Elke maand werd er gezongen in de Sint Martinus­kerk in een gezins­vie­ring. Jij bereide de vie­rin­gen mee voor. De door jouw uit­ge­werkte kin­der-kerst­vie­ring was heel speciaal, mis­schien nog het wel het meest voor ons als ouders.

Jarenlang nam jij de voor­be­rei­ding van 1e communie op je; ouder­avon­den, kin­der­bij­een­komsten en de vie­ring in de kerk. Ton had dan ook een functie. Dat deden jullie wel vaker, denk daarbij aan de kin­derneven­diensten, ook bij oecu­me­nische vie­rin­gen.

De 1e communie­vie­ring van 1993 kan ik mij per­soon­lijk nog heel goed her­in­ne­ren. Kin­de­ren met een rug­zakje, betrok jij erbij, voelde zich op hun gemak en kon­den volle­dig met de groep meedoen.

Je zong vanaf 1993 bij de Cantorij en zat daarbij ook in de li­tur­gie­groep. Opnieuw vie­rin­gen voor­be­rei­den, teksten schrijven en voorlezen. Je droeg in be­lang­rijke mate bij aan de inhoud, vorm en bele­ving van de vie­rin­gen. En je deed meer; stencil­werk, ma­te­ri­aal rond­bren­gen of rondmailen. Wat een inzet en be­trok­ken­heid.

Jouw bijdrage in de voor­be­rei­ding van vie­rin­gen is altijd intens geweest. Sinds de start, 2012, van de medi­ta­tieve vie­rin­gen “Op adem komen” vervul je die rol opnieuw en zorgt bij de voor­be­rei­dingen voor een goede on­der­lin­ge afstem­ming.

Samen met pastor Jos van Zeelst heb je gewerkt aan een nieuw vormsel en communie­pro­ject. Je zette je sch­ou­ders er onder. Bij jouw was inhoud en opzet in goede han­den.

Met pastor Vriesema heb je lei­ding gegeven aan de catechese groepen van 7 pa­ro­chies in de Bom­me­ler­waard. Je deed dit vanuit de pas­to­raats­groep, waar je 10 jaar bij betrokken was.

Sinds 2013 ben je lid van werk­groep Kunst in de Kerk van de Raad van Kerken in Zalt­bom­mel. Met als doel; kunst te exposeren, gerela­teerd aan religie en een verbin­ding te maken tussen kerk en maat­schap­pij.

Nu heb ik niet eens alles genoemd wat je voor onze geloofs­ge­meen­schap gedaan hebt.

Na­tuur­lijk kon je dit allemaal niet alleen, samen met anderen heb je dit allemaal kunnen doen. Mooi dat een aantal van hen hier nu ook aanwe­zig zijn.

Met jouw inhou­de­lijke inzet, manier van werken en prach­tige verhalen wist je kin­de­ren, ouders, jon­ge­ren, koorle­den, pa­ro­chi­anen en belang­stel­len­den te boeien en te motiveren voor het geloof. Je hebt in die 40 jaar een be­lang­rijke rol vervuld voor onze pa­ro­chie voor jong en oud.

We zijn je daar heel dank­baar voor en prach­tig dat dit vandaag met een ko­nin­klij­ke onder­schei­ding gevierd kan wor­den.

Namens de pa­ro­chie heel veel dank, plezier en ge­zond­heid samen met Ton en je gezin. En namens de pa­ro­chie mag ik je dit overhan­digen.

PdL, 26 april 2016


(de prach­tige foto’s zijn gemaakt door Levin en Paula Photography)


Fotoserie

Klik op een foto voor een uitvergroting.




 

 

Home

Nieuws

Agenda

Contact

Ik wil

 

Mijn kindje laten dopen
De Eerste H. Communie
Het H. Vormsel
Trouwen
Biechten
Ziekencommunie
Ziekenzalving
Uitvaart regelen
Misintentie opgeven
Meehelpen in de parochie
Inschrijven in de parochie
Adreswijziging doorgeven
Doneren
Een kerk gebruiken

Ik zoek

 

Adressen
Jeugdactiviteiten
Gezinsviering
Parochieblad
Kinderpagina
Catechese
Alphacursus
Koor
Begraafplaats
Misboekje
Op Trefwoord

Vieringen

 

Alle vieringen
Alem
Ammerzoden
Hedel
Kerkdriel
Rossum
Velddriel
Zaltbommel
Doopvieringen
Eerste H. Communie
Vormselvieringen
Ouderenvieringen
Oecum. vieringen
Intenties
Vaste vieringen

Sacrament

 

Doop
Eerste H. Communie
Vormsel
Biecht
Huwelijk
Ziekenzalving
Uitvaart

Algemeen

 

Geschiedenis
Franciscus
Pastoraal team
Bestuur
Pastoraatsgroep
Parochieblad
Adressen
Documenten
Tarieven
Veelgestelde vragen
Links
Sociale media
Privacy
Disclaimer