Katholiek Bommelerwaard

Alem • Ammerzoden • Hedel • Heerewaarden • Hurwenen • Kerkdriel • Rossum • Velddriel • Zaltbommel








Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Katholiek Bommelerwaard op Twitter volg Katholiek Bommelerwaard op Facebook

Vuur op de Parade

gepubliceerd: dinsdag, 23 februari 2016
Vuur op de Parade

Op zater­dag 26 maart or­ga­ni­seert het Beraad van Kerken van 19.00 tot 20.00 uur het Vuur op de Parade. Het Beraad van Kerken ’s-Hertogen­bosch heeft zich vanaf het moment van oprich­ting ingezet om de een­heid en de ver­bon­den­heid tussen kerken en chris­te­nen te bevor­de­ren. Het ge­za­men­lijk onts­te­ken van het vuur, vlak voor de Paas­wake, onder­streept de on­der­lin­ge ver­bon­den­heid.

We geven uiting aan onze ver­bon­den­heid door een ge­za­men­lijk licht te onts­te­ken op de Parade en hiermee onze Paaskaars of Lantaarn aan te steken. Vanuit het Vuur op de Parade wordt het Licht mee­ge­no­men naar de ver­schil­lende kerken om zo het Paas­feest in te lui­den. Met Pasen vieren we dat Jezus Christus uit de dood is opgestaan. Dit Bijbel­ver­haal is gekozen tot één van de 10 mooiste Bijbel­ver­halen van onze stad. Het Vuur op de Parade is een mooie manier om samen bij dit verhaal stil te staan.

We willen niet alleen het licht delen met de kerken maar ook met dak-en-thuis­lozen. Tijdens het Vuur op de Parade zal de werk­groep ZinSpirit aanwe­zig zijn. ZinSpirit is betrokken bij het Inloop­schip, waar dak­lo­zen terecht kunnen voor bed, bad en brood en over­dag thuis­lozen terecht kunnen voor koffie, thee en ont­moe­ting. ZinSpirit zal tij­dens het Vuur op de Parade ver­tellen over hun werk, hun present-zijn en hun delen van geloof en ver­trouwen met mensen wiens levens en dromen gebroken zijn.

Alle kerken, ker­ke­lijke deno­mi­na­ties, geloofs­be­we­gingen en geïn­te­res­seer­den zijn van harte uit­ge­no­digd om hierbij aanwe­zig te zijn. Veel voor­gan­gers, predi­kanten en kerk­besturen, en andere belang­stel­len­den die voor vrede en een­heid kiezen, hebben aange­ge­ven bij het Vuur op de Parade aanwe­zig te zullen zijn.





 

 

Home

Nieuws

Agenda

Contact

Ik wil

 

Mijn kindje laten dopen
De Eerste H. Communie
Het H. Vormsel
Trouwen
Biechten
Ziekencommunie
Ziekenzalving
Uitvaart regelen
Misintentie opgeven
Meehelpen in de parochie
Inschrijven in de parochie
Adreswijziging doorgeven
Doneren
Een kerk gebruiken

Ik zoek

 

Adressen
Jeugdactiviteiten
Gezinsviering
Parochieblad
Kinderpagina
Catechese
Alphacursus
Koor
Begraafplaats
Misboekje
Op Trefwoord

Vieringen

 

Alle vieringen
Alem
Ammerzoden
Hedel
Kerkdriel
Rossum
Velddriel
Zaltbommel
Doopvieringen
Eerste H. Communie
Vormselvieringen
Ouderenvieringen
Oecum. vieringen
Intenties
Vaste vieringen

Sacrament

 

Doop
Eerste H. Communie
Vormsel
Biecht
Huwelijk
Ziekenzalving
Uitvaart

Algemeen

 

Geschiedenis
Franciscus
Pastoraal team
Bestuur
Pastoraatsgroep
Parochieblad
Adressen
Documenten
Tarieven
Veelgestelde vragen
Links
Sociale media
Privacy
Disclaimer