Katholiek Bommelerwaard

Alem • Ammerzoden • Hedel • Heerewaarden • Hurwenen • Kerkdriel • Rossum • Velddriel • Zaltbommel








Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Katholiek Bommelerwaard op Twitter volg Katholiek Bommelerwaard op Facebook

Inluidmoment Actie Kerkbalans 2016

gepubliceerd: vrijdag, 15 januari 2016

Jhreronimus Bosch (geac­teerd door Danny van den Hout), Roger Schouten, Burgervaojer van Oeteldonk, Addy van den Krommenacker, couturier, en Plebaan Geertjan van Rossem lui­den op zater­dag 16 januari om 12.00 uur de klokken van de Sint-Jan in ’s-Hertogen­bosch.

Zo lui­den zij let­ter­lijk de actie Kerk­ba­lans in, een actie om binnen de kerk een finan­ciële bijdrage op te halen. Dankzij Kerk­ba­lans kunnen kerk­ge­meen­schappen func­tio­ne­ren en hun maat­schap­pe­lijke functie blijven vervullen.

Kerk­ba­lans

De actie Kerk­ba­lans, waar­mee ver­schil­lende kerk­ge­noot­schappen jaar­lijks een onmis­ba­re bijdrage vragen aan hun leden, wordt dit jaar let­ter­lijk ingeluid. Op zater­dag 16 januari wordt in ten minste vijf­tien ste­den om 12.00 uur ver­deeld over de provincies de klokken geluid. Het zijn bekende Neder­lan­ders en/of plaats­ge­no­ten die in de deel­ne­mende stad aan het ‘klokken­touw trekken’. Daar­mee maken ze dui­de­lijk dat zij het maat­schap­pe­lijke belang van de Kerk onder­stre­pen en roepen ze op daaraan bij te dragen. De actie Kerk­ba­lans loopt van 17 tot 31 januari 2016.

Klokken lui­den

Jheronimus Bosch vraagt aan­dacht voor het belang van de kerk: “De kerk brengt mensen samen en dan was in mijn tijd meer dan 500 jaar gele­den ook al zo. Door alle drei­gingen in de hui­dige samen­le­ving hebben wij elkaar nog steeds hard nodig. In het jaar 2016, waarin ik her­dacht wordt, vind ik het be­lang­rijk dat er aan­dacht is voor de positie van de kerk in de samen­le­ving.”

Plebaan Geertjan van Rossem: “Uw bijdrage aan Kerk­ba­lans maakt het moge­lijk dat we het goede nieuws van Gods liefde blijven door­ge­ven, in li­tur­gie­vie­ringen en sacra­menten, in ver­kon­di­ging en catechese, in ge­meen­schapsop­bouw en pas­to­rale zorg. Dit draagt ook bij tot samenhang, duur­zaam­heid en ver­bon­den­heid in de samen­le­ving.”

Ook couturier Addy van den Krommenacker is bij het inluid­mo­ment betrokken: “Ik doe mee aan het inluid­mo­ment voor Kerk­ba­lans omdat ik rooms-katho­liek ben en de kerk en de Sint-Jan – het boeg­beeld van ’s-Hertogen­bosch – een warm hart toedraag. Vroe­ger heb ik zelfs een jaar het semi­na­rie gevolgd. Het werd uit­ein­delijk de mode.”

Burgervaojer Oeteldonk: “De Sint-Jan is van ie­der­een en vooral ‘ècht Bosch’. Dus we moeten ook met z'n allen zorgen voor het behoud van onze ouwe Sint-Jan.”

Waarom Kerk­ba­lans?

Met een info­gra­phic van de twee grootste deel­ne­mende kerk­ge­noot­schappen (de Rooms-Katho­lie­ke Kerk en Pro­tes­tantse Kerk in Neder­land) maakt het campagne­team van Kerk­ba­lans inzichte­lijk wat de kerk doet en betekent voor Neder­land. Anna Kruse, woord­voer­der van het lan­de­lijke campagne­team: “Voor ie­der­een heeft de kerk een eigen bete­ke­nis. Het is een plek om je geloof te vieren en te beleven, en ook een plek waar mensen zorgen voor een ander. Zonder steun red­den de kerken het niet. Met het lui­den van de kerk­klok­ken vragen we kerk­le­den dus ook: geef voor de kerk in uw wijk, dorp of stad!”





 

 

Home

Nieuws

Agenda

Contact

Ik wil

 

Mijn kindje laten dopen
De Eerste H. Communie
Het H. Vormsel
Trouwen
Biechten
Ziekencommunie
Ziekenzalving
Uitvaart regelen
Misintentie opgeven
Meehelpen in de parochie
Inschrijven in de parochie
Adreswijziging doorgeven
Doneren
Een kerk gebruiken

Ik zoek

 

Adressen
Jeugdactiviteiten
Gezinsviering
Parochieblad
Kinderpagina
Catechese
Alphacursus
Koor
Begraafplaats
Misboekje
Op Trefwoord

Vieringen

 

Alle vieringen
Alem
Ammerzoden
Hedel
Kerkdriel
Rossum
Velddriel
Zaltbommel
Doopvieringen
Eerste H. Communie
Vormselvieringen
Ouderenvieringen
Oecum. vieringen
Intenties
Vaste vieringen

Sacrament

 

Doop
Eerste H. Communie
Vormsel
Biecht
Huwelijk
Ziekenzalving
Uitvaart

Algemeen

 

Geschiedenis
Franciscus
Pastoraal team
Bestuur
Pastoraatsgroep
Parochieblad
Adressen
Documenten
Tarieven
Veelgestelde vragen
Links
Sociale media
Privacy
Disclaimer