Katholiek Bommelerwaard

Alem • Ammerzoden • Hedel • Heerewaarden • Hurwenen • Kerkdriel • Rossum • Velddriel • Zaltbommel








Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Katholiek Bommelerwaard op Twitter volg Katholiek Bommelerwaard op Facebook

Help - Radio Maria is verdwenen van de Middengolf!

gepubliceerd: donderdag, 10 september 2015
Help - Radio Maria is verdwenen van de Middengolf!

Met de klik van een com­putermuis is in de nacht van 31 au­gus­tus op 1 sep­tem­ber de uitzen­ding van Radio Maria en NPO 5 op de Middengolf ges­taakt. Maar geen nood - de uitzen­dingen gaan gewoon door met behulp van een nieuwe uitzend­me­tho­de: DAB+.

AM zen­der uitgeschakeld en zendmast ont­man­teld

Vanaf 1 sep­tem­ber 2015 vervalt dus de moge­lijk­heid om via de mid­dengolf (AM 675) te luis­te­ren. KPN, de ex­ploi­tant van de zendmast staakt de AM uitzen­dingen eer­der dan verwacht. Het bestuur van van Radio Maria heeft alle moge­lijk­he­den onder­zocht maar geen betaal­baar AM-alterna­tief gevon­den. Daarom is Radio Maria vanaf 1 sep­tem­ber uit­slui­tend digi­taal te be­luis­te­ren. Wat u als luis­te­raar moet doen, is ervoor zorgen dat u dat digitale sig­naal kunt ont­van­gen.

Digitale Radio - DAB+

Al ruim een jaar is Radio Maria ook te be­luis­te­ren via DAB+, een nieuwe zend­me­tho­de waar­mee het geluid in stereo en met CD-kwali­teit ont­van­gen kan wor­den. U hebt daarvoor wel een DAB+ radiotoestel nodig. Radio Maria biedt een speciaal DAB+ radiotoestel aan. Een uniek exemplaar waar­van er inmiddels al meer dan 1000 zijn verspreid over heel Neder­land.

DAB+ radio'sEen DAB+ radiotoestel kunt u uiter­aard ook aanschaffen in een wil­le­keu­rige electronica­zaak. Er zijn bij­voor­beeld DAB+ radio’s die het geluid meteen stereo kunnen weer­ge­ven. Het radio’tje van Radio Maria ont­vangt wel stereo, maar alleen met een hoofd­te­le­foon of met een draadje aan­ge­slo­ten op een stereo-in­stal­la­tie krijg je ook stereo geluid. Ook voor in de auto zijn er te­gen­woor­dig steeds meer autoradio’s die DAB+ kunnen ont­van­gen.

Op dit moment zijn al 57 Neder­landse radiozen­ders be­schik­baar via DAB+ en dit aanbod wordt nog ver­der uit­ge­breid. De dek­king van DAB+ beslaat bijna heel Neder­land en wordt ver­der verbeterd - alleen in de meest weste­lijke punt van de Bom­me­ler­waard kan DAB+ ont­vangst nog een uit­daging zijn.

Tip: Zo’n radio is een mooi Sin­ter­klaas- of Kerstcadeau voor iemand die bij­voor­beeld graag de dage­lijkse Heilige Mis op de radio volgt.

Alternatieven

Naast DAB+ kunt u ook luis­te­ren via in­ter­net via de web­si­te van Radio Maria. Klik op de link “LIVE luis­te­ren” en het geluid komt uit de speakers van de com­puter.

Ook zijn er zoge­naamde in­ter­netradio’s die ook via in­ter­net het geluid ont­van­gen, maar waarbij geen com­puter nodig is. Alleen afstemmen op webstream.radiomaria.nl is voldoende.

En tenslotte is er nog de moge­lijk­heid om op de smart­phone of tablet een speciale Radio Maria app te installeren. Wel is tij­dens het luis­te­ren een dataverbin­ding nodig.

Meer in­for­ma­tie

  • www.radiomaria.nl/digi­taal
  • Tele­fo­nisch spreekuur: (073) 687 2000

    maan­dag 13.00 - 14.00 uur
    dins­dag 10.00 - 11.00 uur
    woens­dag 18.30 - 19.30 uur
    don­der­dag 10.00 - 11.00 uur
    vrij­dag 13.00 - 14.00 uur




 

 

Home

Nieuws

Agenda

Contact

Ik wil

 

Mijn kindje laten dopen
De Eerste H. Communie
Het H. Vormsel
Trouwen
Biechten
Ziekencommunie
Ziekenzalving
Uitvaart regelen
Misintentie opgeven
Meehelpen in de parochie
Inschrijven in de parochie
Adreswijziging doorgeven
Doneren
Een kerk gebruiken

Ik zoek

 

Adressen
Jeugdactiviteiten
Gezinsviering
Parochieblad
Kinderpagina
Catechese
Alphacursus
Koor
Begraafplaats
Misboekje
Op Trefwoord

Vieringen

 

Alle vieringen
Alem
Ammerzoden
Hedel
Kerkdriel
Rossum
Velddriel
Zaltbommel
Doopvieringen
Eerste H. Communie
Vormselvieringen
Ouderenvieringen
Oecum. vieringen
Intenties
Vaste vieringen

Sacrament

 

Doop
Eerste H. Communie
Vormsel
Biecht
Huwelijk
Ziekenzalving
Uitvaart

Algemeen

 

Geschiedenis
Franciscus
Pastoraal team
Bestuur
Pastoraatsgroep
Parochieblad
Adressen
Documenten
Tarieven
Veelgestelde vragen
Links
Sociale media
Privacy
Disclaimer