Katholiek Bommelerwaard

Alem • Ammerzoden • Hedel • Heerewaarden • Hurwenen • Kerkdriel • Rossum • Velddriel • Zaltbommel








Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Katholiek Bommelerwaard op Twitter volg Katholiek Bommelerwaard op Facebook

Carnavalsmis Mispelgat

gepubliceerd: zondag, 19 februari 2023

Het was een in­druk­wek­kende en zeer geslaagde carnavals­vie­ring met kippenvel­mo­menten. Na twee corona jaren was er weer een carnavals­vie­ring in Mispelgat die tra­di­tio­neel getrouw werd opge­luis­terd door de Mispelkakers.

Pastor Bus kwam binnen als bis­schop van Mispelgat en ging voor in een volle en sfeer­volle kerk. Ook de Jeugdraad had een be­lang­rijke rol door het lezen van de eerste lezing en het voorlezen van de voor­beden. In de vie­ring overheerste het gevoel van warmte en saam­ho­rig­heid.

Na de vie­ring werd door Prinses Florianne I de vrij­wil­li­ger van het jaar van de Sint Martinus­kerk bekendgemaakt: Steef Jansen. Hier­on­der plaatsen we de toe­spraak zodat je hem op je gemak nog eens kunt nalezen. Daar­on­der staan ook nog wat mooie sfeer­foto's!

Wij danken ie­der­een die heeft bij­ge­dragen aan deze bij­zon­der geslaagde Carnavals­vie­ring.

Vrij­wil­li­ger van het jaar 2023

Na jaren dat Prins Maarten de Mispelgat-medaille heeft uitreikt mag ik dit nu doen als Prinses Florianne. Dat vind ik een hele eer.

Degene die hem krijgt wordt daardoor de vrij­wil­li­ger van het jaar, van onze Sint-Martinus­kerk. Door corona was er de afgelopen 2 jaar geen Carnavals­vie­ring. Gelukkig kan het nu weer. Wie komt er dit jaar aanmer­king voor vrij­wil­li­ger van het jaar? Gelukkig is deze vrij­wil­li­ger vandaag in ons mid­den!

Zou Steef Jansen naar voren willen komen? Steef ik wil je graag de Mispelgat-ver­sier­se­len omhangen als vrij­wil­li­ger van 2023 voor de Sint Martinus­kerk. Steef je doet voor de ge­meen­schap uit­een­lo­pende ac­ti­vi­teiten.

Je zorgt vier maal per jaar, samen met je vrouw Annie, dat het juiste aantal pa­ro­chie­bla­den met bezorg­lijst bij zo’n der­tig bezor­gers komen. Deze bezor­gers brengen deze bla­den rond bij onze pa­ro­chi­anen. Zij wonen van Aalst tot Waar­den­burg.

Ook Steef poetst je elke zes weken het koper, samen met anderen. U ziet dat de kaarsenstan­daards, de Adelaar en de Gods­lamp mooi blinken. Dat geeft een ver­zorgde indruk in onze kerk.

En Steef jij bent sinds een jaar koster. Er werd een beroep op je gedaan doordat Tiny door ziekte uitviel. Samen met 4 anderen ben je die uit­daging en­thou­siast aan­ge­gaan. Samen met deze kosters doe je dat nauw­ge­zet en met volle inzet. De on­der­lin­ge samen­wer­king is plezierig. En het is mooi te zien dat Tiny’s afwe­zig­heid zo goed is op­ge­van­gen.

Toch heb je ons, en ie­der­een, enorm laten schrikken in de rol van koster!

Jij had op je geno­men om bij het concert van KZM Belcanto aanwe­zig te zijn en toe­zicht te hou­den op het licht, geluid, verwar­ming etc. Dat was 19 no­vem­ber afgelopen jaar. Onderweg van huis naar de kerk kreeg je aan het begin van de Olie­straat een hartstilstand. Bewoners rea­geer­den snel en hulp­diensten wer­den gealarmeerd. Zij verleen­den je de zo essentiële eerste hulp en met spoed werd je ver­voerd naar het Jeroen Bosch­zie­ken­huis. Ver­vol­gens heb je in Utrecht een openhartoperatie onder­gaan. En vier weken later was je alweer bij een vie­ring aanwe­zig. Een klein won­der! En nu sta je hier, gezond in ons mid­den.

Wij wensen je, Steef nog vele gezonde jaren samen met je vrouw Annie. En hope­lijk kunnen we nog menig jaar op je inzet en be­trok­ken­heid rekenen.

Bedankt voor je inzet en van harte gefe­li­ci­teerd met deze bij­zon­dere onder­schei­ding!

Fotoserie

Klik op een foto voor een uitvergroting.




 

 

Home

Nieuws

Agenda

Contact

Ik wil

 

Mijn kindje laten dopen
De Eerste H. Communie
Het H. Vormsel
Trouwen
Biechten
Ziekencommunie
Ziekenzalving
Uitvaart regelen
Misintentie opgeven
Meehelpen in de parochie
Inschrijven in de parochie
Adreswijziging doorgeven
Doneren
Een kerk gebruiken

Ik zoek

 

Adressen
Jeugdactiviteiten
Gezinsviering
Parochieblad
Kinderpagina
Catechese
Alphacursus
Koor
Begraafplaats
Misboekje
Op Trefwoord

Vieringen

 

Alle vieringen
Alem
Ammerzoden
Hedel
Kerkdriel
Rossum
Velddriel
Zaltbommel
Doopvieringen
Eerste H. Communie
Vormselvieringen
Ouderenvieringen
Oecum. vieringen
Intenties
Vaste vieringen

Sacrament

 

Doop
Eerste H. Communie
Vormsel
Biecht
Huwelijk
Ziekenzalving
Uitvaart

Algemeen

 

Geschiedenis
Franciscus
Pastoraal team
Bestuur
Pastoraatsgroep
Parochieblad
Adressen
Documenten
Tarieven
Veelgestelde vragen
Links
Sociale media
Privacy
Disclaimer