Katholiek Bommelerwaard

Alem • Ammerzoden • Hedel • Heerewaarden • Hurwenen • Kerkdriel • Rossum • Velddriel • Zaltbommel








Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Katholiek Bommelerwaard op Twitter volg Katholiek Bommelerwaard op Facebook

Officieel afscheid Jos Vriesema

Franciscusfeest - Zondag 4 oktober 2015

gepubliceerd: woensdag, 14 oktober 2015

De dag begon met een plech­tige Eucha­ris­tie­vie­ring in de Kerkdrielse Sint Martinus­kerk met waar­nemend pastoor Ron van den Hout als cele­brant, geassis­teerd door de pastores Stefan Schevers, Bertus Bus, Jo Verhoeven, Ben van Bronkhorst, diaken Peter de Snoo en uiter­aard Jos Vriesema. Uit de verschil­lende kerken kwamen mis­die­naars en lectoren in actie.

Vierstemmige Mis in C van Anton Bruckner

De vie­ring werd muzikaal opgeluis­terd door het speciaal samen­gestelde koor, bestaande uit dames en heren uit koren van Alem, Rossum en Kerkdriel. Onder lei­ding van dirigent Denis Novac en organist Endymon Bogaerts werd de 4-stemmige mis in C van Anton Bruckner uitge­voerd. Vele repe­ti­tie­avon­den waren er aan vooraf­gegaan en het re­sul­taat mocht er zijn; in de goed gevulde kerk klonk het gewel­dig.

Mooie woor­den en een fraai schil­derij

Pastoor Ron van den Hout sprak aan het eind van de vie­ring lovende woor­den over de ver­diensten van Jos gedurende de voorbije twaalf jaar, dat hij hier was. “Jos”, zei hij, “verstond de kunst zich open te stellen voor eenie­der die bij hem kwam en wist meteen ver­trouwen te wekken.” De pa­ro­chi­anen van Kerkdriel, Rossum en Alem, evenals de vele vrijwil­ligers en leden van het Bestuur zullen hem zeker gaan missen. Aan­slui­tend bedankte hij Jos voor zijn niet aflatende inzet en over­han­digde hem namens het bestuur een fraai schil­derij.

Ko­nin­klij­ke Harmonie Semper Crescendo

Bij het verlaten van de kerk wer­den de kerk­gan­gers onder aan­voe­ring van Jos en de collega-pastores opgewacht door de Ko­nin­klij­ke Harmonie Semper Crescendo die een sprankelend stuk muziek ten beste gaven, waarna het in optocht rich­ting De Leyenstein ging waar de receptie werd gehou­den. Bij aan­komst aldaar was het dringen geblazen door de enorme opkomst van pa­ro­chi­anen en belang­stellen­den, maar ston­den in de hal vrij­wil­li­gers klaar met koffie/thee en gebak en kon men ver­vol­gens een plaatsje zoeken in de grote zaal. De drankjes wer­den al snel rond­gebracht door de talrijke dames en heren uit de ver­schil­lende pa­ro­chies.

Woor­den van dank

Jos, zijn vrouw Urszula, zijn drie dochters met aanhang en de klein­kin­de­ren had­den een plaatsje gekregen voorin bij het toneel en wer­den daar door ie­der­een gefelici­teerd. Tussendoor werd Jos door Johan Toonen, Bertha van Doorn en Cees Janmaat namens de contact­groepen toege­sproken en bedankt voor de fijne samen­wer­king en inzet voor de afzon­der­lijke pa­ro­chies. Johan overhan­digde Jos een reischeque welke hij naar believen, maar wel in overleg met zijn vrouw, kan beste­den!

Ook Bertus Bus maakte van de gelegen­heid gebruik om zijn collega-pastor toe te spreken en hij deed dat op de van hem bekende humor­volle wijze. Hij bedankte Jos voor de aangename samen­wer­king en betrok daarbij ook de vrouw van Jos en de kin­de­ren die hij gere­geld mocht ont­moe­ten.

Mooi afscheid

Het en­thou­siaste kin­der­koor Do-re-mi verraste Jos met enkele spontane liedjes en ook het koor ‘Lavande’ tenslotte gaf acte de présence door het zingen van enkele lie­de­ren, die bij ie­der­een goed in de smaak vielen. De lekkere hapjes en snacks die rond­gingen hielpen zeker tegen de opko­men­de hon­ger van de bezoekers die in de gezellige ambiance nog lang bleven napraten.

Fotoserie

Klik op een foto voor een uitvergroting.




 

 

Home

Nieuws

Agenda

Contact

Ik wil

 

Mijn kindje laten dopen
De Eerste H. Communie
Het H. Vormsel
Trouwen
Biechten
Ziekencommunie
Ziekenzalving
Uitvaart regelen
Misintentie opgeven
Meehelpen in de parochie
Inschrijven in de parochie
Adreswijziging doorgeven
Doneren
Een kerk gebruiken

Ik zoek

 

Adressen
Jeugdactiviteiten
Gezinsviering
Parochieblad
Kinderpagina
Catechese
Alphacursus
Koor
Begraafplaats
Misboekje
Op Trefwoord

Vieringen

 

Alle vieringen
Alem
Ammerzoden
Hedel
Kerkdriel
Rossum
Velddriel
Zaltbommel
Doopvieringen
Eerste H. Communie
Vormselvieringen
Ouderenvieringen
Oecum. vieringen
Intenties
Vaste vieringen

Sacrament

 

Doop
Eerste H. Communie
Vormsel
Biecht
Huwelijk
Ziekenzalving
Uitvaart

Algemeen

 

Geschiedenis
Franciscus
Pastoraal team
Bestuur
Pastoraatsgroep
Parochieblad
Adressen
Documenten
Tarieven
Veelgestelde vragen
Links
Sociale media
Privacy
Disclaimer