Katholiek Bommelerwaard

Alem • Ammerzoden • Hedel • Heerewaarden • Hurwenen • Kerkdriel • Rossum • Velddriel • Zaltbommel








Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Katholiek Bommelerwaard op Twitter volg Katholiek Bommelerwaard op Facebook

Nationaal gebed voor vrede en verbinding

Week van gebed voor eenheid

gepubliceerd: zaterdag, 15 januari 2022

Aan de voor­avond van de Week van gebed voor een­heid vindt op zater­dag 15 januari een Natio­naal Gebed plaats. De ini­tia­tiefnemers zijn getroffen door de ver­deeld­heid tussen mensen, in geloofs­ge­meen­schappen en de samen­le­ving naar aan­lei­ding van de aan­hou­dende corona­cri­sis. In het gebed wordt God gevraagd om vrede, verbin­ding, mild­heid en een­heid.

In een pro­gram­ma van 20.00 - 21.30 uur spreken diverse chris­te­lijke ver­te­gen­woor­digers een gebed uit. Daar­naast wordt er aan de hand van per­soon­lijke verhalen dui­de­lijk hoe de corona­cri­sis mensen raakt. Het pro­gram­ma is live te volgen via www.natio­naal­ge­bed.nl en wordt ver­zorgd door de EO. Overige ini­tia­tiefnemers zijn de Pro­tes­tantse Kerk in Neder­land, MissieNeder­land, Niet Alleen, de Raad van Kerken in Neder­land en Samen Kerk in Neder­land.

Thuis meedoen

Tijdens de momenten van gebed tij­dens het avond­pro­gramma kunnen mensen thuis meedoen. Dit kan per­soon­lijk, maar ook in kleine groepjes of - mede-af­han­ke­lijk van de dan gel­dende maat­regelen - met de geloofs­ge­meen­schap. 

Jurjen ten Brinke, EO-presentator en voor­gan­ger van de multiculturele kerk Hoop voor Noord in Am­ster­dam-Noord, hoopt dat veel mensen aanhaken bij dit ini­tia­tief. “De corona­cri­sis duurt lang. Mensen zijn onzeker en raken moedeloos. Daar bovenop komt de polari­sa­tie door de ver­schil­lende meningen over dit on­der­werp. Het is goed als we onze pijn en moeite neerleggen bij God en vragen om zijn genade en vrede in onze harten en voor ons land.”

Voor­af­gaand aan en tij­dens de uitzen­ding kunnen gebe­den op een digitale gebedsmuur geplaatst wor­den of op social media met de hashtag #natio­naal­ge­bed. 

Aan­slui­tend bij eer­dere gebedsini­tia­tie­ven

Tijdens de gehele corona­pan­de­mie zijn er vanuit ver­schil­lende ker­ke­lijke tradities (online) gebeds­mo­menten geweest, waarbij chris­te­nen ge­za­men­lijk voor­bede deden voor de bestrij­ding van de pandemie en voor ie­der­een die hierdoor geraakt werd. Het Natio­naal Gebed bouwt voort op deze voor­gaande gebe­den en luidt tevens de jaar­lijkse Week van gebed voor een­heid van chris­te­nen in. Daarin bid­den chris­te­nen van 16 t/m 23 januari samen voor een­heid, wijk en wereld.

Natio­naal Gebed

Een eer­der Natio­naal Gebed werd geor­ga­ni­seerd op 18 maart 2020, aan het begin van de corona­cri­sis in Neder­land. Via ver­schil­lende kanalen deden meer dan hon­derd­dui­zend Neder­lan­ders mee door gebeds­pun­ten aan te dragen en/of mee te bid­den.

 

Nationaal gebed voor vrede en verbinding





 

 

Home

Nieuws

Agenda

Contact

Ik wil

 

Mijn kindje laten dopen
De Eerste H. Communie
Het H. Vormsel
Trouwen
Biechten
Ziekencommunie
Ziekenzalving
Uitvaart regelen
Misintentie opgeven
Meehelpen in de parochie
Inschrijven in de parochie
Adreswijziging doorgeven
Doneren
Een kerk gebruiken

Ik zoek

 

Adressen
Jeugdactiviteiten
Gezinsviering
Parochieblad
Kinderpagina
Catechese
Alphacursus
Koor
Begraafplaats
Misboekje
Op Trefwoord

Vieringen

 

Alle vieringen
Alem
Ammerzoden
Hedel
Kerkdriel
Rossum
Velddriel
Zaltbommel
Doopvieringen
Eerste H. Communie
Vormselvieringen
Ouderenvieringen
Oecum. vieringen
Intenties
Vaste vieringen

Sacrament

 

Doop
Eerste H. Communie
Vormsel
Biecht
Huwelijk
Ziekenzalving
Uitvaart

Algemeen

 

Geschiedenis
Franciscus
Pastoraal team
Bestuur
Pastoraatsgroep
Parochieblad
Adressen
Documenten
Tarieven
Veelgestelde vragen
Links
Sociale media
Privacy
Disclaimer