Katholiek Bommelerwaard

Alem • Ammerzoden • Hedel • Heerewaarden • Hurwenen • Kerkdriel • Rossum • Velddriel • Zaltbommel

Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Katholiek Bommelerwaard op Twitter volg Katholiek Bommelerwaard op Facebook

Een huis-Paaskaars

CreŽer een liturgische sfeer

gepubliceerd: dinsdag, 5 januari 2021

We leven in een rare tijd. Veel meer mensen dan normaal zijn niet in de gelegen­heid om naar de kerk te gaan. U kunt wel veel kerk­diensten volgen via in­ter­net of op TV, maar dat is toch niet het­zelfde. Mensen zitten nu ook veel meer thuis dan anders vanwege thuis­werken, qua­ran­tai­ne of coronabesmet­ting.

Li­tur­gische sfeer

Maar dat we meer thuis zijn, dat biedt ook nieuwe moge­lijk­he­den. Uitda­gingen. Bij­voor­beeld de uit­daging hoe u thuis een li­tur­gische sfeer kunt creëren. Tijdens het volgen van een online kerk­dienst, maar ook tij­dens uw eigen gebeds­mo­menten. Want laten we niet vergeten dat er ook thuis veel moge­lijk­he­den zijn om in gebed te gaan, alleen of samen met uw huis­ge­no­ten.

Denk maar aan de Rozen­krans, het Kroontje van de God­de­lijke Barm­har­tig­heid of een andere litanie, of het bid­den van het Getij­den­ge­bed. En nee, voor dat laatste hoeft u echt geen kloos­ter­ling te zijn, integen­deel!

Het is fijn om symbolen te gebruiken tij­dens uw gebeds­mo­menten thuis, tij­dens het vieren van een stukje huisliturgie of bij het volgen van een vie­ring op een beeldscherm.

Huis-Paaskaars

De zo­ge­naamde huis-Paaskaars is daar­van een mooi voor­beeld. Een huis-Paaskaars is een kleinere vorm van de grote Paaskaars die in de kerken gebruikt wordt. Net als de grote Paaskaars in de kerk is de huis-Paaskaars een symbool van de verrezen Christus. Het licht van de Verrezene, dat schijnt in uw eigen huis: hoe mooi is dat, zeker in deze duistere tijd! Het is een symbool dat ie­der­een aanspreekt, ook kin­de­ren.

Webwinkels

Diverse bedrijven bie­den te­gen­woor­dig dit soort huis-Paaskaarsen aan en in deze corona­tijd is het altijd han­dig als ze ook een webwinkel hebben waardoor je er niet de deur voor uit hoeft. Hier­on­der zetten we er voor het gemak een paar op een rijtje:

 

 

Home

Nieuws

Agenda

Contact

Ik wil

 

Mijn kindje laten dopen
De Eerste H. Communie
Het H. Vormsel
Trouwen
Biechten
Ziekencommunie
Ziekenzalving
Uitvaart regelen
Misintentie opgeven
Meehelpen in de parochie
Inschrijven in de parochie
Adreswijziging doorgeven
Doneren
Een kerk gebruiken

Ik zoek

 

Adressen
Jeugdactiviteiten
Gezinsviering
Parochieblad
Kinderpagina
Catechese
Alphacursus
Koor
Begraafplaats
Misboekje
Op Trefwoord

Vieringen

 

Alle vieringen
Alem
Ammerzoden
Hedel
Kerkdriel
Rossum
Velddriel
Zaltbommel
Doopvieringen
Eerste H. Communie
Vormselvieringen
Ouderenvieringen
Oecum. vieringen
Intenties
Vaste vieringen

Sacrament

 

Doop
Eerste H. Communie
Vormsel
Biecht
Huwelijk
Ziekenzalving
Uitvaart

Algemeen

 

Geschiedenis
Franciscus
Pastoraal team
Bestuur
Pastoraatsgroep
Parochieblad
Adressen
Documenten
Tarieven
Veelgestelde vragen
Links
Sociale media
Privacy
Disclaimer