Katholiek Bommelerwaard

Alem • Ammerzoden • Hedel • Heerewaarden • Hurwenen • Kerkdriel • Rossum • Velddriel • Zaltbommel








Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Katholiek Bommelerwaard op Twitter volg Katholiek Bommelerwaard op Facebook

Sint-Maartensfeest

Maandag 11 november - 16.30 uur - Zaltbommel

gepubliceerd: zondag, 20 oktober 2019

Traditie­ge­trouw wordt in Zalt­bom­mel het feest van Sint Maarten, maan­dag 11 no­vem­ber, groots gevierd. Met alle kin­de­ren van Zalt­bom­mel en omstreken maken we er een groot feest van!

Bede­laars

Sint Maartensfeest ZaltbommelOp 11 no­vem­ber gaat de Sint-Maartens­kerk om 16.30 uur open. Voor de ingang van de Kerk staan bede­laartjes die hopen op uw gulle gave. In de Kerk is muziek en zijn balletuit­voe­ringen. Aan lange tafels genieten (groot)ouders en kin­de­ren van erwtensoep, pannen­koe­ken of andere lekkernijen. De opbrengsten komt ten goede aan de Hussein Foundation. Bij de stand van de Voedsel­bank kunt u mee­ge­brachte etenswaren afgeven. Kin­de­ren lopen rond met lampions in afwach­ting van de komst van Sint Maarten op zijn paard.

Aankomst Sint Maarten

Om 17.40 uur komt Sint-Maarten de Kerk binnen. Hij is vergezeld door vier legionairs. Sint-Maarten gaat naar het podium met de zwervertjes en bede­laartjes. Hij trekt zijn zwaard en klieft de sym­bo­li­sche man­tel doormid­den. De helft valt op het podium waar de groep verklede kin­de­ren zit.

Na de man­tel­de­ling verlaat Sint-Maarten, om 17.50 uur, op zijn paard gezeten, met zijn vier lansknechten door de noor­de­lijke zij-ingang de Kerk.

Op naar de Markt

Daar staan de bede­laartjes en de zwervertjes klaar om Sint-Maarten naar de Markt te ver­ge­zel­len. Honder­den kin­de­ren lopen elk jaar mee. De route van Sint-Maarten loopt elk jaar door de Kerk­straat, de Gasthuis­straat en ein­digt op de Markt. Bij aan­komst op de Markt delen Sint-Maarten en de burge­mees­ter appels uit aan de kin­de­ren. Daarna zwermen de kin­de­ren uit over de bin­nen­stad om bij de huizen hun Sint-Maarten­lied­jes te zingen en snoep in ont­vangst te nemen.

Snoep delen

Op drie plaatsen in Zalt­bom­mel zijn inzamel­plaatsen waar de kin­de­ren de helft van het door hun ingezamelde snoep kunnen afdragen voor de Voedsel­bank. Van 19.00 tot 20.00 uur kunnen de kin­de­ren daar terecht.

De inzamel­pun­ten zijn:

  • Sint-Maartens­kerk
  • de Waluwe (tent Waluwe)
  • de Spelle­waard (wijkhuis Spelle­waard)

Sint Maarten bezoekt, per bus, de inzamel­pun­ten. Ook daar wor­den appels uitge­deeld. De bewoners van Woon­zorg­cen­trum de Wielewaal wor­den bezocht, waar de kin­de­ren en de muzi­kanten hun Sint-Maarten­lied­jes zingen.

Bij de tent in de Waluwe en bij het wijkhuis Spelle­waard kunnen de kin­de­ren zich warmen bij de bran­dende vuurkorven. Ook zijn er ver­schil­lende ac­ti­vi­teiten, zoals verhalen­ver­tel­lers, muzi­kanten en kunnen ze spel­le­tjes doen.

Pro­gram­ma

  • 16.30 uur - Sint-Maartens­kerk open
  • 17.40 uur - Aankomst van Sint Maarten
  • 17.50 uur - Start van de Lampionnenop­tocht
  • 18.15 uur - Concertjes in Sint-Maartens­kerk
  • 18.45 uur - Aankomst bij de Wielewaal
  • 19.05 uur - Aankomst bij de Waluwe
  • 19.25 uur - Aankomst bij de Spelle­waard

Sint Maartensweek

Van 1 t/m 11 no­vem­ber zijn er allerlei ac­ti­vi­teiten rondom Sint Maarten. Zo zal er onder andere tij­dens de zon­dagse vie­rin­gen op 10 no­vem­ber aan­dacht zijn voor het thema ‘Feest van het Delen’ en wordt zon­dags­mid­dags de Pelgrims­tocht langs zes kerken in de Bom­me­ler­waard geor­ga­ni­seerd. Meer in­for­ma­tie staat in de fol­der.

In­for­ma­tie

 

Sint Maartensfeest Zaltbommel






 

 

Home

Nieuws

Agenda

Contact

Ik wil

 

Mijn kindje laten dopen
De Eerste H. Communie
Het H. Vormsel
Trouwen
Biechten
Ziekencommunie
Ziekenzalving
Uitvaart regelen
Misintentie opgeven
Meehelpen in de parochie
Inschrijven in de parochie
Adreswijziging doorgeven
Doneren
Een kerk gebruiken

Ik zoek

 

Adressen
Jeugdactiviteiten
Gezinsviering
Parochieblad
Kinderpagina
Catechese
Alphacursus
Koor
Begraafplaats
Misboekje
Op Trefwoord

Vieringen

 

Alle vieringen
Alem
Ammerzoden
Hedel
Kerkdriel
Rossum
Velddriel
Zaltbommel
Doopvieringen
Eerste H. Communie
Vormselvieringen
Ouderenvieringen
Oecum. vieringen
Intenties
Vaste vieringen

Sacrament

 

Doop
Eerste H. Communie
Vormsel
Biecht
Huwelijk
Ziekenzalving
Uitvaart

Algemeen

 

Geschiedenis
Franciscus
Pastoraal team
Bestuur
Pastoraatsgroep
Parochieblad
Adressen
Documenten
Tarieven
Veelgestelde vragen
Links
Sociale media
Privacy
Disclaimer