Katholiek Bommelerwaard

Alem • Ammerzoden • Hedel • Heerewaarden • Hurwenen • Kerkdriel • Rossum • Velddriel • Zaltbommel








Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Katholiek Bommelerwaard op Twitter volg Katholiek Bommelerwaard op Facebook

Twee nieuwe jongerenwerkers Bisdom Den Bosch

gepubliceerd: maandag, 18 juni 2018
Laura van Dun en Ramon Goosen
Laura van Dun en Ramon Goosen

Het tuin­feest dat Bisdom ’s-Hertogen­bosch or­ga­ni­seert op vrij­dag 29 juni is een prach­tige gelegen­heid om kennis te maken met twee nieuwe jon­ge­ren­wer­kers van het bisdom. Per 1 mei is Laura van Dun en per 1 juni Ramon Goosen aan de slag gegaan bij het bisdom.

Ramon stelt zich voor

Vanaf 1 juni zal ik de functie van jon­ge­ren­wer­ker in het bisdom den Bosch op me gaan nemen. Dat betekent dat wij elkaar zo nu en dan zullen gaan tegen­ko­men met onze werk­zaam­he­den voor de jonge kerk. Ikzelf sta daar ook nog met een half been in, en ik kan heel en­thou­siast wor­den als ik zie hoe in het bisdom gewerkt wordt om als kerk juist ook voor jonge mensen van bete­ke­nis te zijn, en daar wil ik graag aan mee­werken.

Ik zal me even aan u voor­stel­len; mijn naam is Ramon Goosen, ik ben 27 jaar oud en woon in Utrecht, waar ik mijn studie katho­lie­ke theo­lo­gie aan het afron­den ben. De ko­men­de maan­den zullen we met het bisdom weer aan de slag gaan met een nieuw jaar­pro­gramma voor het jon­ge­ren­werk. De eerste brainstormsessies zijn alweer achter de rug, en het belooft heel mooi te gaan wor­den, met uiter­aard de nodige aan­dacht voor de Wereld­jon­ge­ren­da­gen in Panama, een eve­ne­ment dat voor mijn ge­loofs­le­ven van levens­be­lang geweest is, en we kunnen ook niet genoeg be­na­druk­ken hoe be­lang­rijk het is om jonge mensen hier­van te laten weten.

Voor ons is het van groot belang dat de jon­ge­ren in jullie pa­ro­chies weet hebben van wat er geor­ga­ni­seerd wor­den, en voor die bekend­heid in de pa­ro­chies is jullie bijdrage onmis­baar. Het is volgens mij super be­lang­rijk dat jon­ge­ren ont­dek­ken dat zij niet alleen staan met al hun vragen en twijfels, of juist met hun diep reli­gi­euze erva­ring. Met het jon­ge­ren­werk proberen we jon­ge­ren bij elkaar te brengen en ook echt ge­meen­schap te vormen, een onmis­baar kenmerk van kerk­zijn.

Als u nu bij voor­baat al vragen of sug­ges­ties en tips heeft , dan hoor ik dat heel graag (mijn email­a­dres is rgoosen@bisdom­den­bosch.nl). En we gaan elkaar in elk geval via vele andere wegen nog tegen­ko­men.

Tot snel!

Ramon

Laura stelt zich voor

Mijn naam is Laura van Dun, ik ben 26 jaar en woon momenteel in Nieuwkuijk. Sinds 1 mei ben ik aan de slag als Opbouw­wer­ker Tiener­werk voor het Bisdom ’s-Hertogen­bosch. Deze functie houdt in dat ik vanuit het Bisdom be­schik­baar ben om pa­ro­chies, pas­to­raal werken­den en vrij­wil­li­gers te onder­steunen, be­ge­lei­den en vormen in het opbouwen van tiener­pas­to­raat. Daar­naast houd ik me bezig met het or­ga­ni­se­ren van o.a. de Power of Fire, Teens Together en de Impuls­dag.

Ik kijk er erg naar uit langs te komen en jullie te ont­moe­ten en hoop op een fijne samen­wer­king! Samen bouwen we ver­der aan een leven­dige kerk die ook een thuis biedt aan tieners en jon­ge­ren.

Tot snel!

Laura

lvdun@bisdom­den­bosch.nl





 

 

Home

Nieuws

Agenda

Contact

Ik wil

 

Mijn kindje laten dopen
De Eerste H. Communie
Het H. Vormsel
Trouwen
Biechten
Ziekencommunie
Ziekenzalving
Uitvaart regelen
Misintentie opgeven
Meehelpen in de parochie
Inschrijven in de parochie
Adreswijziging doorgeven
Doneren
Een kerk gebruiken

Ik zoek

 

Adressen
Jeugdactiviteiten
Gezinsviering
Parochieblad
Kinderpagina
Catechese
Alphacursus
Koor
Begraafplaats
Misboekje
Op Trefwoord

Vieringen

 

Alle vieringen
Alem
Ammerzoden
Hedel
Kerkdriel
Rossum
Velddriel
Zaltbommel
Doopvieringen
Eerste H. Communie
Vormselvieringen
Ouderenvieringen
Oecum. vieringen
Intenties
Vaste vieringen

Sacrament

 

Doop
Eerste H. Communie
Vormsel
Biecht
Huwelijk
Ziekenzalving
Uitvaart

Algemeen

 

Geschiedenis
Franciscus
Pastoraal team
Bestuur
Pastoraatsgroep
Parochieblad
Adressen
Documenten
Tarieven
Veelgestelde vragen
Links
Sociale media
Privacy
Disclaimer