Katholiek Bommelerwaard

Alem • Ammerzoden • Hedel • Heerewaarden • Hurwenen • Kerkdriel • Rossum • Velddriel • Zaltbommel








Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Katholiek Bommelerwaard op Twitter volg Katholiek Bommelerwaard op Facebook

Feestelijk afscheid van diaken Peter de Snoo

gepubliceerd: zondag, 29 oktober 2017

Het leek wel een reünie: vele kerk­gan­gers met witte sjaaltjes vier­den de H.Mis in de Sint Martinus­kerk van Kerkdriel. Maar het was geen reünie, maar een afscheid. Onze diaken Peter de Snoo nam afscheid na bijna drie jaar verbon­den te zijn geweest aan onze pa­ro­chie.

Kape­laan Sacha Steijaert celebreerde de Eucha­ris­tie­vie­ring en diaken Peter assis­teerde. Aan het einde van de vie­ring waren er nog vele mooie woor­den, een cadeau en bloemen. En na afloop was er na­tuur­lijk koffie met vlaai in het pa­ro­chie­cen­trum.

Samen­vat­ting homilie diaken Peter de Snoo

Met het bisdom ’s-Hertogen­bosch en 1100 pelgrims ben ik mee­ge­gaan als Hotel-diaken. Mooie verhalen had ik gehoord tij­dens de voor­be­rei­ding van deze reis, maar ik ging naar Lourdes zon­der enige ver­wach­ting en liet alles over me heen komen.

Tijdens deze dagen raakte ik in ver­war­ring. Tussen alle pelgrims ging ook, wat vroe­ger op school altijd ver­teld werd, het duiveltje in de feest­stoet mee. Luid pratend kwam het de kerk binnen zon­der respect voor de al aanwe­zige gelo­vi­gen. Voor mensen met een beper­king kan ik dit nog door de vin­gers zien maar van anderen viel het mij moei­lijk. De gehele eucha­ris­tie met elkaar praten ging mij te ver. Ik sprak deze mensen erop aan en kreeg te horen dat ze alles al wisten wat er komen ging. Ja, dan ben je goed bezig, een ander storen in zijn gebedsleven. Iedere keer keek ik of ze al gestopt waren, ja het duiveltje had bezit van mij geno­men, ik ver­zaakte waarvoor ik geko­men was: te bid­den.

Tot overmaat van ramp heeft de organist de hele week zo hard gespeeld alsof de duivel hem op zijn hielen zat. Ik kon mijn eigen woor­den niet meer horen.

Maar daartegen­over stond het aange­zicht van God. We had­den een vaandel bij ons - we probeer­den als kleine groep ons te presen­te­ren. Maar bij de sacra­ments­pro­ces­sie was deze achter­ge­ble­ven in het hotel. Een mede-pelgrim was bereid deze op te halen, maar dat sloeg ik af met de woor­den: “we hoeven niet altijd zicht­baar te zijn”. En toen de pro­ces­sie zich in bewe­ging zette zag ik het won­der, wie liep daar voorop, één van onze vaandel­dra­gers met het kruis, een mooiere vaandel kan je niet hebben.

Een stap terug doen, bleek een stap vooruit te zijn. Ook in Lourdes heeft de duivel het hoogste woord, en de liefde van God is vaak zon­der woor­den maar wel zicht­baar.

Peter de Snoo -diaken-

Wim Koopman maakte weer een foto­se­rie.






 

 

Home

Nieuws

Agenda

Contact

Ik wil

 

Mijn kindje laten dopen
De Eerste H. Communie
Het H. Vormsel
Trouwen
Biechten
Ziekencommunie
Ziekenzalving
Uitvaart regelen
Misintentie opgeven
Meehelpen in de parochie
Inschrijven in de parochie
Adreswijziging doorgeven
Doneren
Een kerk gebruiken

Ik zoek

 

Adressen
Jeugdactiviteiten
Gezinsviering
Parochieblad
Kinderpagina
Catechese
Alphacursus
Koor
Begraafplaats
Misboekje
Op Trefwoord

Vieringen

 

Alle vieringen
Alem
Ammerzoden
Hedel
Kerkdriel
Rossum
Velddriel
Zaltbommel
Doopvieringen
Eerste H. Communie
Vormselvieringen
Ouderenvieringen
Oecum. vieringen
Intenties
Vaste vieringen

Sacrament

 

Doop
Eerste H. Communie
Vormsel
Biecht
Huwelijk
Ziekenzalving
Uitvaart

Algemeen

 

Geschiedenis
Franciscus
Pastoraal team
Bestuur
Pastoraatsgroep
Parochieblad
Adressen
Documenten
Tarieven
Veelgestelde vragen
Links
Sociale media
Privacy
Disclaimer