Katholiek Bommelerwaard

Alem • Ammerzoden • Hedel • Heerewaarden • Hurwenen • Kerkdriel • Rossum • Velddriel • Zaltbommel








Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Katholiek Bommelerwaard op Twitter volg Katholiek Bommelerwaard op Facebook

Maas en Waalse Mariabedevaart

Zondag 20 augustus • 16.00 uur • Kapelberg Bergharen

gepubliceerd: vrijdag, 4 augustus 2017

Op zon­dag 20 au­gus­tus 2017 wordt in Bergharen het Kapel­bergseizoen 2017 af­ge­slo­ten met de jaar­lijkse grote Maas en Waalse Maria­bede­vaart naar Onze Lieve Vrouw ter Nood Gods. Vanuit de dorpen van Maas en Waal en de directe omge­ving zullen dan weer velen naar Bergharen trekken om daar om 16.00 uur ge­za­men­lijk de eucha­ris­tie te vieren.

Thema van dit jaar is “In het ver­trouwen van Maria”. Na afloop is er gelegen­heid de kruis­weg te bid­den en elkaar te ont­moe­ten.

Inmiddels zijn achter de schermen al de nodigde voor­be­rei­dingen getroffen om er ook dit jaar weer een mooie, toegewijde en in­spi­re­rende plech­tig­heid van te maken. Prof. Dr. Herwi Rikhof zal als voor­gan­ger de vie­ring lei­den. Hij wordt geassis­teerd door diaken Hennie Witsiers en pas­to­raal werker Annemarie Gooiker-Loeffen. Het koor van de Sint Anna­kerk, ver­sterkt met leden van het koor uit Beek, beide onder lei­ding van organist/dirigent Ton de Waal, en het blaasorkest MuzAnna dat wordt geleid door Bert Noor­dam, zullen de muzikale omlijs­ting voor hun reke­ning nemen. Dit jaar bestaat er voor ie­der­een wederom de moge­lijk­heid om per­soon­lijke intenties voor de vie­ring op te schrijven en in een bokaal te doen die tij­dens de offerande op het altaar wordt geplaatst. Die intenties zullen niet wor­den voor­ge­le­zen.

Op bede­vaart gaan betekent opnieuw grond onder de voeten krijgen om zin­vol ver­der te kunnen in het leven dat ons soms hard valt. Uit de Bijbel leren we Maria kennen als een vrouw die op een uitzon­der­lijke wijze door Gods liefde werd geraakt. Veel ge­spro­ken woor­den zijn er van haar niet bekend. “Mij geschiede naar uw woord”, waar­mee zij zich zeer dienst­baar opstelde, en “Doe wat Hij u zeggen zal” zijn wel het meest bekend. Zij verhief zich­zelf nooit, liet zich niet voorstaan om haar positie maar verwees steeds naar haar zoon Jezus.

Vanuit de erva­ring in haar eigen leven wist Maria zich aan­ge­spro­ken door God om mee te werken aan het heil van alle mensen. Zij stelde ver­trouwen in Hem en was er zich goed van bewust dat God haar graag zag. Haar Kind was een ‘zicht­baar teken’ van zijn liefde voor de mensen.

Haar gedreven­heid, haar geestdrift voor Gods plan heeft haar gemaakt tot iemand die de liefde deelde met allen die Zij ontmoette. Haar naam is in het bij­zon­der verbon­den met het woord “moe­der”. Wij mensen stellen veel ver­trouwen in haar. In de vie­ring zal door de bede­vaart­gan­gers iets van haar ver­trouwen ervaren wor­den om het leven op te pakken.





 

 

Home

Nieuws

Agenda

Contact

Ik wil

 

Mijn kindje laten dopen
De Eerste H. Communie
Het H. Vormsel
Trouwen
Biechten
Ziekencommunie
Ziekenzalving
Uitvaart regelen
Misintentie opgeven
Meehelpen in de parochie
Inschrijven in de parochie
Adreswijziging doorgeven
Doneren
Een kerk gebruiken

Ik zoek

 

Adressen
Jeugdactiviteiten
Gezinsviering
Parochieblad
Kinderpagina
Catechese
Alphacursus
Koor
Begraafplaats
Misboekje
Op Trefwoord

Vieringen

 

Alle vieringen
Alem
Ammerzoden
Hedel
Kerkdriel
Rossum
Velddriel
Zaltbommel
Doopvieringen
Eerste H. Communie
Vormselvieringen
Ouderenvieringen
Oecum. vieringen
Intenties
Vaste vieringen

Sacrament

 

Doop
Eerste H. Communie
Vormsel
Biecht
Huwelijk
Ziekenzalving
Uitvaart

Algemeen

 

Geschiedenis
Franciscus
Pastoraal team
Bestuur
Pastoraatsgroep
Parochieblad
Adressen
Documenten
Tarieven
Veelgestelde vragen
Links
Sociale media
Privacy
Disclaimer