Katholiek Bommelerwaard

Alem • Ammerzoden • Hedel • Heerewaarden • Hurwenen • Kerkdriel • Rossum • Velddriel • Zaltbommel








Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Katholiek Bommelerwaard op Twitter volg Katholiek Bommelerwaard op Facebook

Kerkbalans 2012

gepubliceerd: maandag, 23 januari 2012
Kerkbalans 2012

Beste mensen,

In de maand januari wordt lan­de­lijk door ver­schil­lende kerk­ge­noot­schappen de actie Kerk­ba­lans gehou­den. Als niet-gesubsidieerde ‘organi­sa­ties’ zijn we af­han­ke­lijk van giften en bijdragen. Daarover gaat deze brief.

Wij beseffen dat er de laatste maan­den in onze eigen katho­lie­ke kerk veel is gebeurd dat ons beschaamt. Na vele jaren komt de waar­heid in volle omvang boven. De berichten over het seksueel mis­bruik mogen we in deze brief niet onvermeld laten, want we begrijpen u als u zegt: aan die Kerk geef ik niets meer.

Vele mensen  wijzen – met een gepaste be­schei­den­heid – echter op de vele goede dingen die in de Kerk gebeuren. Als pa­ro­chie­bestuur en beheer­com­mis­sies / pa­ro­chie­werk­groepen staan we voor de taak om het ker­ke­lijk werk voort te zetten voor allen die daarbij betrokken willen blijven. Ook willen we een bijdrage leveren aan de waar­den en normen die we allen met elkaar delen en die nood­za­ke­lijk zijn voor een vreedzame samen­le­ving.

Het schijnt zo te zijn dat de ge­mid­del­de pa­ro­chi­aan € 8 bijdraagt aan de pa­ro­chie. We komen op dit getal door het totaal van de bijdragen te delen door het aantal nominale pa­ro­chi­anen. Degenen díe meedoen aan de gezinsbijdrage betalen gemiddeld na­tuur­lijk meer. Er bestaan uiter­aard grote verschillen, en niet ie­der­een is even bemiddeld. Wij willen u vragen uw bijdrage eens te ver­ge­lij­ken met bij­voor­beeld de contributie die u voor uzelf of voor uw kin­de­ren betaalt voor het lidmaat­schap van een vereni­ging. Om te kunnen voetballen betaalt u als senior al gauw € 150, en als junior € 100 per jaar.

Ook het fusie­pro­ces roept bij u mis­schien veel vragen op en brengt veel onzeker­heid met zich mee. 2012 wordt een spannend jaar. Zeker als er ge­spro­ken wordt over kerk­slui­tingen, geeft dat veel onrust. Als bestuur willen we op de lange termijn het katho­lie­ke ker­ke­lijke leven in de Bom­me­ler­waard moge­lijk blijven maken. Dat kan alleen met uw mede­wer­king en inzet. En het kan ook alleen als we keuzes maken, want de tijd is veran­derd en de Kerk moet méé ver­an­de­ren. De finan­ciën dwingen ons daartoe.

De be­lang­rijk­ste bijdrage die u kunt leveren is de deelname aan de vie­rin­gen. Daar hangt heel veel van af. Op die momenten kunnen we samen echt Christus’ Kerk zijn. Verder zijn er vele vrij­wil­li­gers die het de pa­ro­chies moge­lijk maken Kerk te zijn en die in natura hun inzet leveren.

Met vrien­de­lijke groeten en veel goeds in 2012,

Pastoor dr. C.F.M. van den Hout





 

 

Home

Nieuws

Agenda

Contact

Ik wil

 

Mijn kindje laten dopen
De Eerste H. Communie
Het H. Vormsel
Trouwen
Biechten
Ziekencommunie
Ziekenzalving
Uitvaart regelen
Misintentie opgeven
Meehelpen in de parochie
Inschrijven in de parochie
Adreswijziging doorgeven
Doneren
Een kerk gebruiken

Ik zoek

 

Adressen
Jeugdactiviteiten
Gezinsviering
Parochieblad
Kinderpagina
Catechese
Alphacursus
Koor
Begraafplaats
Misboekje
Op Trefwoord

Vieringen

 

Alle vieringen
Alem
Ammerzoden
Hedel
Kerkdriel
Rossum
Velddriel
Zaltbommel
Doopvieringen
Eerste H. Communie
Vormselvieringen
Ouderenvieringen
Oecum. vieringen
Intenties
Vaste vieringen

Sacrament

 

Doop
Eerste H. Communie
Vormsel
Biecht
Huwelijk
Ziekenzalving
Uitvaart

Algemeen

 

Geschiedenis
Franciscus
Pastoraal team
Bestuur
Pastoraatsgroep
Parochieblad
Adressen
Documenten
Tarieven
Veelgestelde vragen
Links
Sociale media
Privacy
Disclaimer