Katholiek Bommelerwaard

Alem • Ammerzoden • Hedel • Heerewaarden • Hurwenen • Kerkdriel • Rossum • Velddriel • Zaltbommel








Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Katholiek Bommelerwaard op Twitter volg Katholiek Bommelerwaard op Facebook

Franciscus tussen de Rivieren - Kerkbalans Special

gepubliceerd: donderdag, 22 januari 2015

De Fran­cis­cus­paro­chie verspreidt dit jaar geen kleur­rijke Kerk­ba­lans-fol­der, maar heeft een heel nummer van haar pa­ro­chie­blad aan Kerk­ba­lans besteed. Is dat niet een beetje over­dre­ven?

De meeste pa­ro­chi­anen hebben nau­we­lijks een beeld hoe hun pa­ro­chie er finan­cieel voor­staat. Men, denkt meestal, heel opti­mis­tisch, dat de pa­ro­chie zich wel zal red­den. Pa­ro­chies hebben toch eeuwig­heids­waarde? De wer­ke­lijk­heid is veel min­der mooi, dan mensen vaak denken, kijk maar in de ste­den, hoeveel kerken zijn daar niet in de voorbije vijf­tig jaren gesloten!

Ook de kerk in de Bom­me­ler­waard staat er finan­cieel gezien beroerd voor. Alleen weinig mensen weten daar­van, want de cijfers over de afgelopen jaren zijn pas onlangs door het bisdom goedge­keurd. Zij vormen dan ook de hoofdmoot van deze special.

Cijfers

Het is nogal ontluis­te­rend als je leest dat de zeven kerken van de Bom­me­ler­waard in zowel 2012 als 2013 een tekort had­den van zo’n € 140.000,- En als je dan leest dat ook in 2015 het tekort begroot is op zo’n € 130.000,-, dan besef je al heel snel: zo kan het niet lang door­gaan.

Na­tuur­lijk, er zijn nog wel reserves, dus op korte termijn zal er geen ramp plaats­vin­den, maar het bisdom eist, dat in alle pa­ro­chies er een evenwicht is tussen in­kom­sten en uitgaven. Het pa­ro­chie­bestuur doet haar uiterste best om de uitgaven zo laag moge­lijk te hou­den, dus de enige manier om in balans te komen is het verhogen van de in­kom­sten.

Minimaal € 15 per persoon per jaar

Daarom roept het pa­ro­chie­blad alle pa­ro­chi­anen op om mee te doen met de actie Kerk­ba­lans. Als ie­der­een nu eens mee zou doen, en minimaal € 15,- per persoon per jaar zou doneren, dan zou de finan­ciële situatie er een stuk beter uitzien.

Maar mis­schien is het goed om eerst de special te lezen, over de finan­ciële situatie, maar ook over wat er allemaal in de Fran­cis­cus­paro­chie gebeurt, en hoe pastores en vrij­wil­li­gers zich inzetten, om een vitale pa­ro­chie op te bouwen. Want ook dat is de moeite van het lezen waard.

Doe mee met Kerk­ba­lans, en zorg dat de kerk in de Bom­me­ler­waard een gezonde finan­ciële basis krijgt! Dat kan alleen als we allemaal meedoen.

Redactie Fran­cis­cus tussen de Rivieren





 

 

Home

Nieuws

Agenda

Contact

Ik wil

 

Mijn kindje laten dopen
De Eerste H. Communie
Het H. Vormsel
Trouwen
Biechten
Ziekencommunie
Ziekenzalving
Uitvaart regelen
Misintentie opgeven
Meehelpen in de parochie
Inschrijven in de parochie
Adreswijziging doorgeven
Doneren
Een kerk gebruiken

Ik zoek

 

Adressen
Jeugdactiviteiten
Gezinsviering
Parochieblad
Kinderpagina
Catechese
Alphacursus
Koor
Begraafplaats
Misboekje
Op Trefwoord

Vieringen

 

Alle vieringen
Alem
Ammerzoden
Hedel
Kerkdriel
Rossum
Velddriel
Zaltbommel
Doopvieringen
Eerste H. Communie
Vormselvieringen
Ouderenvieringen
Oecum. vieringen
Intenties
Vaste vieringen

Sacrament

 

Doop
Eerste H. Communie
Vormsel
Biecht
Huwelijk
Ziekenzalving
Uitvaart

Algemeen

 

Geschiedenis
Franciscus
Pastoraal team
Bestuur
Pastoraatsgroep
Parochieblad
Adressen
Documenten
Tarieven
Veelgestelde vragen
Links
Sociale media
Privacy
Disclaimer