Katholiek Bommelerwaard

Alem • Ammerzoden • Hedel • Heerewaarden • Hurwenen • Kerkdriel • Rossum • Velddriel • Zaltbommel








Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Katholiek Bommelerwaard op Twitter volg Katholiek Bommelerwaard op Facebook

Vrijwilligersavond Willibrordusparochie

gepubliceerd: woensdag, 21 november 2012

Op zater­dag 10 no­vem­ber 2012 wer­den de vrij­wil­li­gers van de Am­mer­zo­dense Wil­li­brordus­paro­chie in het zonnetje gezet. Om 19.00 uur was er een in­druk­wek­kende vie­ring in de kerk. Pastor Bertus Bus ging voor en het kin­der­koor Da Capo zorgde voor de muzikale omlijs­ting. De inhoud van de preek van pater Bus zal nog lang bij de aanwe­zigen in de gedachten blijven.

Da Capo

Daarna ver­trok het gehele gezel­schap naar party­cen­trum “De Wees­boom”, waar de Beheers­com­mis­sie een vrolijke avond in petto had. Aller­eerst tra­den de zan­gertjes van Da Capo op onder lei­ding van het en­thou­siaste duo Heidi van den Oord en Rosita Kiselova. Met een lekker glas limonade en een snoep­zak gingen de zan­gertjes daarna naar huis.

‘Pastor Schevers’ ont­vangt H. Wil­li­brordus en H. Fran­cis­cus

Pastor Stefan S. in gesprek met H. Willibrordus en H. Franciscus

Het roer werd over­ge­no­men door. Deze groep, die bekend is van­wege de prach­tige zang tij­dens vele eucha­ris­tie­vie­ringen, liet zich deze keer van een andere kant horen. Meezin­gers uit alle talen zorg­den voor een ontspannen en vrolijke avond. De zang werd een aantal keren onder­bro­ken. Aller­eerst door een drietal toneelspelers. Een zoge­naamde pastor Stefan Schevers ont­ving de H. Wil­li­brordus en de H. Fran­cis­cus.

Pa­ro­chi­aan van het jaar 2012

Engelien van de Oord (pastoraatswerk) en Ruud van Osch, directeur van de R.K. Basisschool De Schakel

Daarna werd de pa­ro­chi­aan van het jaar 2012 bekend gemaakt. Een totaal verraste Engelien van de Oord (pas­to­raats­werk) kwam naast Ruud van Osch, directeur van de R.K. Basis­school De Schakel te staan. Niet Ruud had het Wil­li­brordus­beeldje ver­diend, maar zijn instituut. Het is dit jaar name­lijk precies hon­derd jaar gele­den dat de zusters Fran­cis­ca­nessen be­gon­nen met het geven van katho­liek onder­wijs. Ruud legde na zijn verkie­zing uit hoe heden ten dag omge­gaan wordt met het katechese-onder­wijs.

Eigen gelui­den uit de Am­mer­zo­dense Wil­li­brordus­paro­chie

Eigen geluiden uit de Ammerzodense Willibrordusparochie

Na weer een optre­den van Harmony reikte Frans van den Oord, de voor­zit­ter van de Beheers­com­mis­sie het eerste exemplaar van het boek “Eigen gelui­den uit de Am­mer­zo­dense Wil­li­brordus­paro­chie” uit aan de sa­men­stel­ler Bart van Helvoort. De titel ver­wijst naar de naam van het voor­ma­lige pa­ro­chie­blad. In het boek staan 62 artikelen over allerlei wetens­waar­dig­he­den uit de ge­schie­de­nis van de Am­mer­zo­dense pa­ro­chie, een pa­ro­chie die meer dan 350 jaar bestaan heeft.

Boek als blijk van waar­de­ring

Alle vrij­wil­li­gers ont­vingen op deze avond als blijk van waar­de­ring voor hun inzet dit boek. Voldaan gingen ze naar huis. Som­mi­gen gingen thuis aan het lezen. Wij hoor­den dat er een was die ’s nachts om drie uur nog zat te lezen!!!





 

 

Home

Nieuws

Agenda

Contact

Ik wil

 

Mijn kindje laten dopen
De Eerste H. Communie
Het H. Vormsel
Trouwen
Biechten
Ziekencommunie
Ziekenzalving
Uitvaart regelen
Misintentie opgeven
Meehelpen in de parochie
Inschrijven in de parochie
Adreswijziging doorgeven
Doneren
Een kerk gebruiken

Ik zoek

 

Adressen
Jeugdactiviteiten
Gezinsviering
Parochieblad
Kinderpagina
Catechese
Alphacursus
Koor
Begraafplaats
Misboekje
Op Trefwoord

Vieringen

 

Alle vieringen
Alem
Ammerzoden
Hedel
Kerkdriel
Rossum
Velddriel
Zaltbommel
Doopvieringen
Eerste H. Communie
Vormselvieringen
Ouderenvieringen
Oecum. vieringen
Intenties
Vaste vieringen

Sacrament

 

Doop
Eerste H. Communie
Vormsel
Biecht
Huwelijk
Ziekenzalving
Uitvaart

Algemeen

 

Geschiedenis
Franciscus
Pastoraal team
Bestuur
Pastoraatsgroep
Parochieblad
Adressen
Documenten
Tarieven
Veelgestelde vragen
Links
Sociale media
Privacy
Disclaimer