Katholiek Bommelerwaard

Alem • Ammerzoden • Hedel • Heerewaarden • Hurwenen • Kerkdriel • Rossum • Velddriel • Zaltbommel








Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Katholiek Bommelerwaard op Twitter volg Katholiek Bommelerwaard op Facebook

Tweede DVD-avond Katholicisme

De rol en betekenis van Maria

gepubliceerd: dinsdag, 14 maart 2017

Op don­der­dag 2 maart hebben we met een groepje pa­ro­chi­anen de eerste afleve­ring van de Katho­li­cisme-reeks bekeken: Jezus, God en mens. Hier­on­der volgt de reactie van Anny Meuleman uit Kerkdriel.

Zonder ver­wach­ting ging ik naar de eerste bij­een­komst van ‘Catho­li­cism’ die was geor­ga­ni­seerd door de pa­ro­chie. Maar wat een veras­sing! Zéér boeiend. Father Robert Barron gaf op de film een gewel­dige en­thou­siaste pre­sen­ta­tie. Het geeft een andere/aanvullende kijk op de zaak en verrijkt je. Deze eerste keer wat weinig deel­ne­mers, daarom mijn oprechte oproep om mee te komen genieten de volgende keer.”

Maria

De tweede afleve­ring van deze reeks gaat over Maria. We gaan deze afleve­ring op don­der­dag 6 april bekijken.

Voor veel mensen is Maria geen onbekende persoon. Vanaf het begin van het Chris­ten­dom heeft Maria een speciale plaats ingeno­men in het geloof van de Kerk en van de mensen. Het Wees Gegroet en het Rozen­krans­ge­bed behoren tot de meest bekende gebe­den in de chris­te­lijke traditie. Ook bezoeken velen Maria-hei­lig­dommen en bid­den bij haar. Ook ons eigen bisdom gaat in Oktober 2017 met een groeps­reis naar Lourdes om op deze speciale plaats te bid­den tot Maria en haar steun en bescher­ming te vragen. Kenne­lijk speelt Maria in het in het katho­lie­ke geloof een be­lang­rijke rol.

Waarom is dit eigen­lijk zo? We weten dat Maria in de Bijbel wordt genoemd als de moe­der van Jezus. Maar is hiermee alles gezegd over de persoon van Maria? Of is er meer? Wat is haar rol in de ge­schie­de­nis van God met de mens? En mis­schien ook niet onbe­lang­rijk: wat kan zij voor ons betekenen in 2017? Is er iets dat wij van haar kunnen leren? In deze afleve­ring van de DVD-reeks zien we dat de aan­dacht voor de persoon van Maria niet zomaar een volks­de­vo­tie is, maar echt deel uitmaakt van het katho­lie­ke geloof. Wilt u hier meer van weten? Dan bevelen wij u van harte aan om samen met andere pa­ro­chi­anen deze DVD over Maria te kijken.

Welkom op don­der­dag 6 april

Op don­der­dag 6 april is ie­der­een welkom op het pa­ro­chie­centrum in de Hertog Arnold­straat in Kerkdriel. U kun al om 19.30 uur binnen­ko­men voor een kopje koffie of thee. Vanaf 20.00 uur tot 21.00 uur bekijken we de DVD. Hierna is er gelegen­heid om nog kort stil te staan bij wat we hebben gezien. Vanaf 21.30 uur kunnen we nog wat napraten onder het genot van een hapje en een drankje.

De DVD is Engels ge­spro­ken en Neder­lands onderti­teld.

Ie­der­een is van harte welkom!





 

 

Home

Nieuws

Agenda

Contact

Ik wil

 

Mijn kindje laten dopen
De Eerste H. Communie
Het H. Vormsel
Trouwen
Biechten
Ziekencommunie
Ziekenzalving
Uitvaart regelen
Misintentie opgeven
Meehelpen in de parochie
Inschrijven in de parochie
Adreswijziging doorgeven
Doneren
Een kerk gebruiken

Ik zoek

 

Adressen
Jeugdactiviteiten
Gezinsviering
Parochieblad
Kinderpagina
Catechese
Alphacursus
Koor
Begraafplaats
Misboekje
Op Trefwoord

Vieringen

 

Alle vieringen
Alem
Ammerzoden
Hedel
Kerkdriel
Rossum
Velddriel
Zaltbommel
Doopvieringen
Eerste H. Communie
Vormselvieringen
Ouderenvieringen
Oecum. vieringen
Intenties
Vaste vieringen

Sacrament

 

Doop
Eerste H. Communie
Vormsel
Biecht
Huwelijk
Ziekenzalving
Uitvaart

Algemeen

 

Geschiedenis
Franciscus
Pastoraal team
Bestuur
Pastoraatsgroep
Parochieblad
Adressen
Documenten
Tarieven
Veelgestelde vragen
Links
Sociale media
Privacy
Disclaimer