Katholiek Bommelerwaard

Alem • Ammerzoden • Hedel • Heerewaarden • Hurwenen • Kerkdriel • Rossum • Velddriel • Zaltbommel








Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Katholiek Bommelerwaard op Twitter volg Katholiek Bommelerwaard op Facebook

Aantreden Mgr. Hurkmans als rector Friezenkerk

Zondag 6 november • 10.30 uur • NPO2

gepubliceerd: vrijdag, 4 november 2016
foto: Wim Koopman
Mgr. Antoon Hurkmans
Mgr. Antoon Hurkmans

Zondag, 6 no­vem­ber, zal in Rome mgr. A.L.M. Hurkmans, emeritus bis­schop van ’s-Hertogen­bosch, aantre­den als rector van de Friezen­kerk in Rome. Bij de plech­tig­he­den is namens de Neder­landse Bis­schop­pen­con­fe­ren­tie voor­zit­ter mgr. Van den Hende aanwe­zig. Hij is hoofd­cele­brant in de Eucha­ris­tie­vie­ring die om 10.30 uur recht­streeks via de tele­vi­sie NPO2 door KRO-NCRV wordt uitgezon­den in Neder­land.

Mgr. Hurkmans gaat met en­thou­sias­me en ver­trouwen aan de slag in Rome. Hij schrijft daarover op de web­si­te van de Friezen­kerk: “Graag maak ik snel kennis met belang­stel­lende gelo­vi­gen en de ge­meen­schap rondom onze kerk. Vanuit mijn diepe ver­bon­den­heid met God, de Vader, de Schepper en de Heer van al wat leeft, met Jezus, die altijd wegen opent, met de Heilige Geest die geneest en één maakt, wil ik straks dienst­baar staan in onze kerk en met alle hulp van de vrij­wil­li­gers en het bestuur ervoor zorgen dat deze kost­ba­re plaats voor de Neder­lan­ders in Rome bewaard blijft en een thuis kan zijn voor alle mensen van goede wil.”

De nieuwe rector ziet er naar uit Neder­lan­ders in Rome te ont­van­gen. “Elke morgen zal ik in de kerk te vin­den zijn, daar mag eenie­der binnen lopen, om kennis te maken, om ‘even’ in de moe­derstaal te praten, om een stukje levensge­schie­de­nis te delen, ik zal er zijn om te luis­te­ren.”

Dank aan ver­trek­kende rector

Mgr. Van den Hende brengt namens de bis­schop­pen­con­fe­ren­tie ook zijn dank over aan de ver­trek­kende rector, pater Tiemen Brouwer OP, die negen jaar met grote toe­wij­ding de pas­to­rale taak heeft vervuld als rector van de Friezen­kerk en als ziel­zor­ger voor de Neder­landse geloofs­ge­meen­schap in en rond Rome.

“Wij zijn als Neder­landse bis­schop­pen zeer veel dank ver­schul­digd aan pater Tiemen Brouwer. Nu hij terugtreedt en zijn pas­to­rale taken overdraagt aan mgr. Antoon Hurkmans, willen wij pater Tiemen van harte bedanken voor zijn toegewijde inzet voor de Friezen­kerk en haar ge­meen­schap gedurende de afgelopen jaren”, aldus mgr. Van den Hende.

“Ook willen wij pater Brouwer alle goeds toewensen voor de tijd die komt, waarin hij als biecht­va­der in de basiliek van Maria Maggiore be­schik­baar blijft voor mensen die Gods ver­ge­ving vragen voor hun zon­den en die in het sacra­ment van boete en ver­zoe­ning de einde­loze barm­har­tig­heid van de Heer mogen ont­van­gen en onder­vin­den.”

De Friezen­kerk heet offi­cieel de kerk van de HH. Michaël en Magnus. Op een steenworp van de Sint Pieter gelegen, geldt deze kerk als de kerk van de Neder­lan­ders in Rome. Veel pelgrims­groepen bezoeken de Friezen­kerk en Neder­landse katho­lie­ken in Rome komen er samen voor het vieren van de eucha­ris­tie.

Meer in­for­ma­tie

 

(bron: www.rkkerk.nl)





 

 

Home

Nieuws

Agenda

Contact

Ik wil

 

Mijn kindje laten dopen
De Eerste H. Communie
Het H. Vormsel
Trouwen
Biechten
Ziekencommunie
Ziekenzalving
Uitvaart regelen
Misintentie opgeven
Meehelpen in de parochie
Inschrijven in de parochie
Adreswijziging doorgeven
Doneren
Een kerk gebruiken

Ik zoek

 

Adressen
Jeugdactiviteiten
Gezinsviering
Parochieblad
Kinderpagina
Catechese
Alphacursus
Koor
Begraafplaats
Misboekje
Op Trefwoord

Vieringen

 

Alle vieringen
Alem
Ammerzoden
Hedel
Kerkdriel
Rossum
Velddriel
Zaltbommel
Doopvieringen
Eerste H. Communie
Vormselvieringen
Ouderenvieringen
Oecum. vieringen
Intenties
Vaste vieringen

Sacrament

 

Doop
Eerste H. Communie
Vormsel
Biecht
Huwelijk
Ziekenzalving
Uitvaart

Algemeen

 

Geschiedenis
Franciscus
Pastoraal team
Bestuur
Pastoraatsgroep
Parochieblad
Adressen
Documenten
Tarieven
Veelgestelde vragen
Links
Sociale media
Privacy
Disclaimer