Katholiek Bommelerwaard

Alem • Ammerzoden • Hedel • Heerewaarden • Hurwenen • Kerkdriel • Rossum • Velddriel • Zaltbommel








Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Katholiek Bommelerwaard op Twitter volg Katholiek Bommelerwaard op Facebook

Vastenactie 2017

Eilanden van hoop - San Salvador

gepubliceerd: zaterdag, 4 maart 2017

De Fran­cis­cus­paro­chie heeft dit jaar gekozen voor het lan­de­lijke project van de Vas­ten­ac­tie, anders als eer­der vermeld was in het vorige pa­ro­chie­blad.

Werken aan nieuw per­spec­tief voor jon­ge­ren

In 2017 staat El Salvador centraal in de vas­ten­ac­tie campagne, en dan speciaal de wijken Apopa en Mejicanos. Mis­schien heeft u er al eens iets over gelezen, San Salvador en in het alge­meen deze wijken gaan gebukt onder extreem veel geweld, door criminele bendes ‘de mara’s’. De mara’s hebben een eigen territorium en beheersen het leven in hun wijken volle­dig. Mensen wor­den bedreigd, afgeperst en beroofd en wie met de politie praat, wordt erns­tig verminkt of vermoord.

De bendes werven actief leden vooral ook onder kin­de­ren en jon­ge­ren. Kin­de­ren en jon­ge­ren hebben hier geen veilige plek om te spelen en te leren van­wege constante bedrei­gingen van geweld. Lidmaat­schap van deze bendes zorgt voor respect, geld en mooie spullen voor vrouwen. Het is moei­lijk de verlei­ding te weerstaan als jonge pubers geen stabiele thuis basis en geld hebben.

Nu zijn daar de Zusters van de Be­scher­mengel (Angel de la Guarda) werk­zaam en zij hebben een jeugd­cen­trum opgericht voor opvang van de kin­de­ren en ouders om hen te be­scher­men tegen de bendes.

Hier zijn de kin­de­ren veilig en kunnen zij zich ont­wik­ke­len zodat ze later een po­si­tie­ve ver­an­de­ring in onze samen­le­ving kunnen bewerkstelligen. De zusters or­ga­ni­se­ren in het jeugd­cen­trum vele ac­ti­vi­teiten met dans en muziek. Tevens is er een studie­fonds waar­mee jon­ge­ren kunnen ver­der stu­de­ren.

Maar er is ook veel aan­dacht voor per­soon­lijke contacten, vriend­schap, het goed maken na ruzies, het zich leren ver­plaatsen in de ander, de eigen per­soon­lijke ont­wik­ke­ling, en doelen stellen in je leven enz.

Eilan­den van hoop

Door onze bijdrage aan het campagne­pro­ject steunen we ver­schil­lende ini­tia­tie­ven -allemaal Eilan­den van hoop- in een geweld­da­dige samen­le­ving:

  • Jeugd­cen­trum in Apopa van de zusters Angel de la Guarda
  • De oprich­ting van een jeugd­cen­trum in Mejicanos
  • Steun aan het sociale werk van de Paters Passionisten in Mejicanos
  • Steun aan het werk van de vele vrij­wil­li­gers van CBC op basis­scho­len, en de trai­ning en onder­steu­ning van vele vrij­wil­li­gers traint en steunt bij de uit­voe­ring van hun werk.

Van harte bevelen wij u dan ook uw bijdrage aan voor dit project van de vas­ten­ac­tie zodat de zusters zich gesteund voelen bij hun mooie werk. U bijdrage kan in het bekende vasten­zakje wat in de meeste pa­ro­chies wordt thuisbe­zorgd, ook in de kerk waar de bekende collectebus staat, en u kan uw bijdrage overmaken op bank­num­mer:

NL62 RABO 0326 0178 79 T.n.v. Dekenale Vas­ten­ac­tie

Bij voor­baat danken wij u Harte­lijk voor uw steun namens de zusters in San Salvador.

Werk­groep missie en ont­wik­ke­ling Bom­me­ler­waard





 

 

Home

Nieuws

Agenda

Contact

Ik wil

 

Mijn kindje laten dopen
De Eerste H. Communie
Het H. Vormsel
Trouwen
Biechten
Ziekencommunie
Ziekenzalving
Uitvaart regelen
Misintentie opgeven
Meehelpen in de parochie
Inschrijven in de parochie
Adreswijziging doorgeven
Doneren
Een kerk gebruiken

Ik zoek

 

Adressen
Jeugdactiviteiten
Gezinsviering
Parochieblad
Kinderpagina
Catechese
Alphacursus
Koor
Begraafplaats
Misboekje
Op Trefwoord

Vieringen

 

Alle vieringen
Alem
Ammerzoden
Hedel
Kerkdriel
Rossum
Velddriel
Zaltbommel
Doopvieringen
Eerste H. Communie
Vormselvieringen
Ouderenvieringen
Oecum. vieringen
Intenties
Vaste vieringen

Sacrament

 

Doop
Eerste H. Communie
Vormsel
Biecht
Huwelijk
Ziekenzalving
Uitvaart

Algemeen

 

Geschiedenis
Franciscus
Pastoraal team
Bestuur
Pastoraatsgroep
Parochieblad
Adressen
Documenten
Tarieven
Veelgestelde vragen
Links
Sociale media
Privacy
Disclaimer